Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Gouda (4km)
Oosthaven 12
2801 PB Gouda
Mediator Alphen aan den Rijn (10km)
Europalaan
2408 BG Alphen aan den Rijn
Mediator Woerden (11km)
Pompmolenlaan 26
3447 GK Woerden

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Margriet de Greef

Gedurende mijn loopbaan heb ik in verschillende functies gemerkt dat mensen mij erbij halen op het moment dat er ‘gedoe’ is. Bijvoorbeeld bij een gemeente en een ziekenhuis kreeg ik te maken met de mensen met een klacht. Een aantal jaren geleden realiseerde ik mij dat het oplossen van ruzies een vak is en besloot ik om het écht te gaan leren. Ik heb opleidingen en cursussen gevolgd en mag mijzelf MfN-geregistreerd familiemediator noemen. Sindsdien help ik onder meer stellen in Reeuwijk die besloten hebben om te gaan scheiden.

Tijdens mijn werk als scheidingsmediator in Reeuwijk komt mijn onbevangen en nuchtere houding mij goed van pas. Ik breng rust in spannende gesprekken, vind niet snel iets raar en ben altijd oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt.

Ruimte voor emoties tijdens echtscheiding

Als scheidingsmediator in Reeuwijk vraag ik niet veel van mijn cliënten. Toch is het wel belangrijk dat jullie beseffen dat er van beide kanten inzet nodig is om er samen uit te komen. Een mediator is geen scheidsrechter die bepaalt wie er gelijk of ongelijk heeft.

Hebben jullie de wil om er samen uit te komen, dan gaan we aan de slag om goede oplossingen voor de toekomst te bedenken. Tijdens de mediation bied ik de structuur en de veilige omgeving die nodig zijn om (weer) naar elkaar te luisteren en te zeggen wat je belangrijk vindt. Een echtscheiding gaat doorgaans gepaard met veel emoties en vanzelfsprekend is daar ruimte voor. Het bespreekbaar maken van die emoties zorgt er vaak voor dat de gesprekken over de praktische zaken ook veel soepeler verlopen.  

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer
10 december 2023

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Jullie scheiding in Reeuwijk goed geregeld

Vanzelfsprekend komen tijdens de scheidingsmediation in Reeuwijk alle praktische zaken rondom de scheiding aan bod. We bespreken bijvoorbeeld wat er met de eigen woning moet gebeuren en maken afspraken over onder meer de verdeling van de bezittingen en de schulden, de a3917entatie en de pensioenen. Die leg ik vervolgens voor jullie vast in het echtscheidingsconvenant.

Kinderen bij echtscheiding in Reeuwijk

Een goed geregelde echtscheiding is natuurlijk extra belangrijk wanneer jullie kinderen hebben. Ouders willen nooit dat de kinderen het slachtoffer worden van hun echtscheiding. Toch is het niet altijd makkelijk om een goede regeling vorm te geven. Ik help jullie dan ook bij het maken van goede en werkbare afspraken. Daarbij vind ik het belangrijk dat kinderen niet in een situatie komen waarbij ze moeten kiezen tussen hun ouders. Ook de afspraken over de kinderen leg ik voor jullie vast in een ouderschapsplan.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Soms gebeurt het dat cliënten elkaar bij het eerste gesprek niet willen aankijken, maar zich achteraf nauwelijks meer herinneren dat ik erbij was. Dat is het mooiste compliment dat ik kan krijgen, omdat het laat zien dat die mensen er in geslaagd zijn om zelf de regie te nemen en afspraken te maken over een goede afronding van hun huwelijk. Willen jullie dat ook? Neem dan contact op met Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.