Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Wateringen (7km)
Plein 2
2291 CC Wateringen
Mediator Rotterdam (23km)
Wijnhaven 36
3011 WS Rotterdam

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Richard Gregoire

Al voordat ik scheidingsmediator werd, was ik ervaringsdeskundige. Omdat ik zelf gescheiden ben weet ik waar ik over praat en kan ik mij goed verplaatsen in mijn cliënten. Ik begrijp de emoties, maar weet ook dat je als mens uiteindelijk sterker uit een scheidingsproces tevoorschijn kunt komen.

Meer dan 25 jaar heb ik als hypotheek- en pensioenadviseur in de financiële dienstverlening gewerkt. Mijn eigen ervaring met echtscheiding, maar ook de wens om meer met mensen dan met cijfers bezig te zijn, maakte dat ik de keuze heb gemaakt voor het vak van mediator. Sindsdien sta ik stellen in ’s-Gravenzande bij tijdens hun echtscheiding. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd en mag mijzelf onder meer MfN-geaccrediteerd familiemediator en RvR-geregistreerd High Trust mediator noemen. Dat laatste houdt in dat ik door de Raad voor Rechtsbijstand erkend ben, waardoor subsidie mogelijk is.

Financiële en juridische kennis bij echtscheiding

Vanzelfsprekend helpt ook de kennis en ervaring die ik in de financiële dienstverlening heb opgedaan mij bij mijn werk als scheidingsmediator in ’s-Gravenzande. Ik schep duidelijkheid in het financiële plaatje en geef mijn cliënten inzicht in hun mogelijkheden na de scheiding. Daarnaast help ik bij alle financiële, fiscale en juridische kwesties rondom de echtscheiding. Ik begeleid de keuzes rondom onder meer huis en hypotheek, vermogen, pensioen en alimentatie.

Wat anderen over Richard Gregoire zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
10 december 2023

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Goede begeleiding

Op een vakkundige manier wordt toegewerkt naar een echtscheidingsconvenant. Indien er twjfel was over toepassing van de wet, dan werd dit nagevraagd bij een jurist door de scheidingsmediator. Mediation is prima voor de gebruikelijke standaard afwikkeling voor een scheiding. Wel ben ik van mening dat een vrouw beter een vrouwelijke mediator kan zoeken en een man een mannelijke.
Agnes uit Pijnacker

Veel kennis van zaken en neemt de tijd

Richard is een rustige en duidelijke mediator. Neemt de tijd voor je en legt alles goed uit. Heeft veel verstand van zaken en verteld duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren, wat er nodig is en wat er allemaal op je af gaat komen. Helpt je op elk vlak en heeft een groot netwerk waarmee hij je andere mensen kan aanwijzen die je met andere belangrijke zaken verder kan helpen (denk aan hypotheekadviseurs, notaris e.d.) Ik ben uiterst tevreden over Richard en zou hem zeker willen aanraden.
Ron uit Hellevoetsluis

Voel me gehoord

Richard heeft een rust over zich en een goed luisterend oor. Vraagt door waar het nodig is maar geeft ook ruimte. Hij is ook zeker niet partijdig en wil dat we er goed samen uitkomen.
Dave uit Vlaardingen

Tijdens het scheidingsproces zorg ik voor rust. Dat doe ik niet alleen door een helder inzicht in de financiële situatie te bieden, maar ook door zelf onder alle omstandigheden rustig te blijven. Mijn open persoonlijkheid maakt het voor veel cliënten makkelijker om moeilijke dingen te vertellen. Ik kan goed luisteren, maar ik ben ook oprecht. Ik deins er niet voor terug om mensen op het juiste moment te zeggen hoe ik over een bepaalde situatie denk.

Zijn er kinderen bij de echtscheiding betrokken, dan help ik de ouders om de impact voor hen zo beperkt mogelijk te houden. Zo adviseer ik altijd om de boodschap dat er een scheiding aan zit te komen, samen over te brengen. Verder probeer ik ouders ervan te overtuigen om dat wat hen verdeelt, niet tot last van de kinderen te laten zijn. Ook help ik bij het opstellen van een ouderschapsplan. Daarnaast werk ik in sommige gevallen samen met een deskundige die gespecialiseerd is in het werken met kinderen.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als scheidingsmediator in ’s-Gravenzande is het mijn missie om de ‘vechtscheiding’ uit te bannen. Ik ben van mening dat mediation op z’n minst geprobeerd moet zijn, om samen afspraken over de toekomst te maken. Wilt u dat ook en mag ik daar bij helpen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.