Richard Gregoire

Overschieseweg 10M
3044 EE Rotterdam

T 010 321 1928
E [email protected]

Mediator Schiedam

Richard Gregoire

  • Overschieseweg 10M
  • 3044 EE Rotterdam
010 321 1928 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Gesprekslocaties in de buurt
Rotterdam (2km)
Overschieseweg 10M, 3044 EE Rotterdam
Delft (10km)
Delfgauwseweg 1, 2628EG Delft
Wateringen (12km)
Frij ’s-Gravenzandseweg 2, 2291PE Wateringen
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd
Scheidingsbemiddelaar Richard Gregoire

Wat u van scheidingsmediator Richard Gregoire mag verwachten 

Mijn naam is Richard Gregoire en het is mijn missie om de vechtscheiding uit te bannen. Als scheidingsmediator in Schiedam werk ik er dagelijks aan om zoveel mogelijk scheidingen via mediation tot een goed einde te brengen. Ik begeleid en ondersteun mijn cliënten bij alle aspecten die bij een echtscheiding horen: van de vraag wat er met de eigen woning moet gebeuren tot de mentale dreun die vaak met een breuk gepaard gaat. Woont u in Schiedam, gaat u scheiden en wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

Contact opnemen

Contact opnemen met Richard Gregoire

Uw mediator in Schiedam

Maak kennis met Richard Gregoire 

Al voordat ik scheidingsmediator werd, was ik ervaringsdeskundige. Mede dankzij mijn eigen scheiding weet ik welke gevoelens er bij een scheiding naar boven komen en kan ik mij goed inleven in mijn cliënten. Tegelijk kan ik hen voorhouden dat het ook mogelijk is om als mens sterker uit het proces tevoorschijn te komen.  

Mijn ervaringen tijdens mijn eigen scheiding, maar ook mijn behoefte om meer met mensen te werken, waren enkele jaren later de aanleiding om te kiezen voor het vak van mediator. Meer dan 25 jaar had ik in de financiële dienstverlening gewerkt en de cijfers hadden in die jaren vaak de overhand over het menselijke contact. Daarnaast kwam ik als hypotheekadviseur regelmatig convenanten tegen waarin mensen tijdens hun scheiding afspraken hadden gemaakt, die in de praktijk niet uitvoerbaar bleken te zijn. Ik was – en ben – van mening dat die situaties te voorkomen zijn.  

Uw echtscheiding in Schiedam goed geregeld 

Ik heb de keuze voor het vak van scheidingsmediator gemaakt en diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Sindsdien help ik cliënten in Schiedam om hun scheiding in goed overleg te regelen. Samen met mijn cliënten werk ik elke keer weer aan een positieve uitkomst van dit ingrijpende proces. Ik werk op basis van openheid en vertrouwen en blijf onder alle omstandigheden rustig.

Mijn open persoonlijkheid maakt het voor veel cliënten makkelijker om moeilijke dingen te delen. Ik laat mensen hun verhaal vertellen, maar ga ook de moeilijke vragen niet uit de weg. Als ik denk dat het nodig is, kan ik ook direct zijn. Vaak hoor ik achteraf van cliënten dat ze dat zetje inderdaad nodig hadden.  

In de chaos die een scheiding vaak met zich meebrengt, is het vaak mijn eerste taak om rust te brengen. Dat doe ik onder meer door de betrokkenen inzicht te bieden in het financiële plaatje ná de scheiding. Op basis daarvan begeleid ik mijn cliënten bij het maken van afspraken over alle zaken die bij een echtscheiding horen: van alimentatie tot de vraag wat er met de woning gaat gebeuren. Zijn er kinderen bij de scheiding betrokken, dan help ik bij het opstellen van een ouderschapsplan.  

Uiteraard ga ik uit van de geldende regels en richtlijnen, maar met enige creativiteit is er vaak meer mogelijk dan vooraf gedacht wordt. Het resultaat van ons gezamenlijke werk is een pakket met afspraken waar iedereen zich in kan vinden. Ik zet de afspraken op papier en zorg ervoor dat alles ook juridisch goed geregeld wordt.  

Gratis kennismakingsgesprek met Richard Gregoire

Dat een echtscheiding de nodige problemen met zich meebrengt is logisch. Die problemen zijn er om opgelost te worden. Gaat u scheiden en kunt u een praktische en oplossingsgerichte scheidingsmediator in Schiedam gebruiken? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 010 321 1928
Interessante artikelen
010 321 1928 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Richard Gregoire