Guus Bax

De Brekken 6
8501ZN Joure

T 051 320 2992
E [email protected]

Mediator Sneek

Guus Bax

  • Graaf Adolfstraat 20-202
  • 8606BJ Sneek
051 320 2992 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Sneek (1km)
Graaf Adolfstraat 20-202, 8606BJ Sneek
Joure (14km)
De Brekken 6, 8501ZN Joure
Drachten (29km)
Loswal 12, 9206AH Drachten
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Guus Bax

Wat u van Guus Bax als scheidingsmediator in Sneek mag verwachten

Hoewel het in een relatie niet altijd loopt zoals verwacht en gehoopt, geloof ik in het goede van mensen. Ik word blij wanneer mensen het verleden laten voor wat het is en hun blik weer op de toekomst richten. Ik geniet wanneer cliënten ontdekken dat hun liefste wensen haalbaar zijn, terwijl ze ook de ander de ruimte kunnen laten om diegene een goede nieuwe start te bieden. Als scheidingsmediator in Sneek en omgeving mag u van mij verwachten dat ik daarbij help. Dat doe ik op financieel, juridisch en fiscaal gebied, maar ook in emotioneel opzicht. Wanneer er kinderen betrokken zijn bij de echtscheiding, geef ik ook hen graag een stem. Bent u geïnteresseerd? Ik maak graag kennis tijdens een vrijblijvend eerste gesprek. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Guus Bax

Uw mediator in Sneek

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Guus Bax

Gedurende mijn hele carrière werk ik al in situaties waarin mensen het niet met elkaar eens zijn. Dat deed ik in verschillende functies bij de politie en de sociale dienst en nu al ruim 15 jaar als mediator. Zo ben ik bestuursmediator bij conflicten met een overheidsorgaan, in het bijzonder op het gebied van sociale wetgeving. Bovenal ben ik gespecialiseerd in familiezaken. Ik werk als MfN familie mediator in Sneek en omgeving, ben ‘bijzonder curator in jeugdzaken’ en vertrouwenspersoon binnen een aantal organisaties. Ook heb ik het boek De Kunst van het Kiezen geschreven, waarin ik een methode voor het maken van keuzes uitleg. Die heb ik zelf ontwikkeld aan de hand van jarenlange ervaring met onder meer echtscheidingen. Dat boek wordt gezien als standaardwerk voor professionele mediators. 

Mijn werkwijze als mediator in Sneek

Als scheidingsmediator in Sneek is mijn werkwijze gericht op het in beeld brengen van de wensen en belangen van beide partijen. Daarna kijken we samen wat die betekenen in onder meer financieel, juridisch en fiscaal opzicht. Dat klinkt makkelijker dan het vaak is. Het gebeurt immers maar al te vaak dat cliënten niet alleen een conflict hebben met elkaar, maar ook zelf niet precies weten wat ze willen. Hun verschillende ‘rollen’ als mens, veroorzaken soms tegenstrijdige gevoelens en verlangens. Die kunnen het zicht op een oplossing en een mooie toekomst vertroebelen en leiden tot tunnelvisie en nog meer stress. Niet zelden ontstaat er daardoor ook een te sterke focus op geld, omdat dat concreet en tastbaar is. 

Die negatieve spiraal probeer ik te doorbreken. Mensen die uitgesproken leken, breng ik weer met elkaar in gesprek. Daarbij wil ik voorkomen dat beide partijen steeds maar meer water bij de spreekwoordelijke wijn moeten doen, net zolang totdat deze niet meer te drinken is. Ik geniet juist wanneer mensen bij mij aan tafel ontdekken dat hun liefste wensen haalbaar zijn, terwijl ze tegelijk de ander de ruimte gunnen om datzelfde te bereiken. Zodoende kunnen beide partijen een nieuwe start maken. Om de financiële, juridische en fiscale zaken goed te regelen maak ik gebruik van een gespecialiseerde jurist. Die berekent ook de alimentatie en brengt de gevolgen voor eventuele belastingtoeslagen in beeld. 

Een echtscheiding met kinderen

Een echtscheiding kan extra gecompliceerd worden wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Als het mogelijk en gewenst is geef ik hen graag een stem binnen het echtscheidingsproces. Een gesprek met de kinderen levert vaak informatie op die bijdraagt aan een duurzame oplossing. Daarmee kunnen de kinderen én de ouders beter de toekomst in. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Wilt u ook weer in gesprek raken om uw echtscheiding in de regio Sneek tot een waardig einde te brengen? Of wilt u juist voorkomen dat het proces in een impasse raakt? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Contact opnemen 051 320 2992
Interessante artikelen

Wij zijn ook werkzaam in

SneekGrouHeerenveenStavorenBolsward
051 320 2992 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Guus Bax