Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Joure (12km)
De Brekken 6
8502 TN Joure
Mediator Lemmer (21km)
Lemsterpad 54a
8531 AA Lemmer
Mediator Leeuwarden (22km)
Polluxweg 20
8938 AZ Leeuwarden

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Eddy Kolk

Mijn carière begin jaren geleden in het bank- en verzekeringswezen. Uiteindelijk zette een gesprek dat ik bij mijn zoon langs het voetbalveld opving mij op een ander spoor. Dit is momentaal alweer ruim tien jaar geleden. Onbedoeld hoorde ik twee dames praten over hun echtscheiding. De een was terechtgekomen in een vechtscheiding, de ander baalde juist achteraf van de gemaakte afspraken op financieel gebied. ‘Dat moet toch anders kunnen’, is het enige wat ik op dat moment dacht.

Meer over Eddy Kolk →

Mijn werkwijze als mediator in Sneek

Als scheidingsmediator in Sneek is mijn werkwijze gericht op het in beeld brengen van de wensen en belangen van beide partijen. Daarna kijken we samen wat die betekenen in onder meer financieel, juridisch en fiscaal opzicht. Dat klinkt makkelijker dan het vaak is. Het gebeurt immers maar al te vaak dat cliënten niet alleen een conflict hebben met elkaar, maar ook zelf niet precies weten wat ze willen. Hun verschillende ‘rollen’ als mens, veroorzaken soms tegenstrijdige gevoelens en verlangens. Die kunnen het zicht op een oplossing en een mooie toekomst vertroebelen en leiden tot tunnelvisie en nog meer stress. Niet zelden ontstaat er daardoor ook een te sterke focus op geld, omdat dat concreet en tastbaar is.

Wat anderen over Eddy Kolk zeggen

Daar zijn we trots op

Deskundig en betrokken.

Eddy is een zeer deskundige en betrokken mediator, die voor ons de op dat moment zo nodige rust en orde schepte in een zeer zware en verdrietige tijd. Hij dacht in alles met ons mee zodat we ondanks alle zorgen en verdriet de scheiding op een zo respectvolle manier af konden ronden.
Elsa uit Kraggenburg
10 december 2023

Prima en gekwalificeerde mediator!

In het toch pijnlijk proces van een echtscheiding hebben wij aan Eddy een prima mediator gehad. Integer, correct en menselijk. Wij hadden iemand als hem nodig om alles netjes af te handelen.
Jan uit Emmeloord

Prima mediatoor.

Prima man met verstand van zaken en mensen. Hij heeft ons prima en vlot geholpen. Zeer goed over te spreken.
Hillie Wolf uit Emmeloord.

Die negatieve spiraal probeer ik te doorbreken. Mensen die uitgesproken leken, breng ik weer met elkaar in gesprek. Daarbij wil ik voorkomen dat beide partijen steeds maar meer water bij de spreekwoordelijke wijn moeten doen, net zolang totdat deze niet meer te drinken is. Ik geniet juist wanneer mensen bij mij aan tafel ontdekken dat hun liefste wensen haalbaar zijn, terwijl ze tegelijk de ander de ruimte gunnen om datzelfde te bereiken. Zodoende kunnen beide partijen een nieuwe start maken. Om de financiële, juridische en fiscale zaken goed te regelen maak ik gebruik van een gespecialiseerde jurist. Die berekent ook de alimentatie en brengt de gevolgen voor eventuele belastingtoeslagen in beeld.

Een echtscheiding met kinderen

Een echtscheiding kan extra gecompliceerd worden wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Als het mogelijk en gewenst is geef ik hen graag een stem binnen het echtscheidingsproces. Een gesprek met de kinderen levert vaak informatie op die bijdraagt aan een duurzame oplossing. Daarmee kunnen de kinderen én de ouders beter de toekomst in.

Maak een vrijblijvende afspraak

Wilt u ook weer in gesprek raken om uw echtscheiding in de regio Sneek tot een waardig einde te brengen? Of wilt u juist voorkomen dat het proces in een impasse raakt? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.