Eddy Kolk

Randweg 25
8304AS Emmeloord

T 052 721 1248
E [email protected]

Mediator Steenwijk

Eddy Kolk

  • Oostermeentherand 2B
  • 8332JZ Steenwijk
052 721 1248 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RFEA RvR geregistreerd MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Steenwijk (1km)
Oostermeentherand 2B, 8332JZ Steenwijk
Wolvega (12km)
Hoofdstraat Oost 47, 8471JJ Wolvega
Emmeloord (26km)
Randweg 25, 8304AS Emmeloord
Lemmer (27km)
Lemsterpad 54A, 8531AA Lemmer
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RFEA RvR geregistreerd MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Eddy Kolk

Wat u van scheidingsmediator Eddy Kolk mag verwachten 

Ruim 40 procent van de mensen die gescheiden zijn, heeft achteraf spijt van de gemaakte afspraken (onderzoek Motivaction, 2019). Toch schakelt 39 procent van de mensen die gaan scheiden geen enkele hulp in bij het overzien van de scheiding en het regelen van de financiën. Dat kan anders en beter. Mijn naam is Eddy Kolk en ik begeleid mensen in Steenwijk tijdens hun echtscheidingsproces. U mag van mij verwachten dat ik help bij het maken van duidelijke afspraken om uw huwelijk waardig af te ronden. In goed onderling overleg en zonder spijt achteraf. Wilt u ook gebruik maken van mediation bij echtscheiding in Steenwijk? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

Contact opnemen

Contact opnemen met Eddy Kolk

Uw mediator in Steenwijk

Maak kennis met Eddy Kolk 

‘Dat moet toch beter kunnen’, was alles wat ik dacht toen ik ruim tien jaar geleden langs een voetbalveld een gesprek opving tussen twee dames die het hadden over hun echtscheiding. De een was beland in een vechtscheiding, terwijl de ander juist achteraf vond dat de gemaakte afspraken voor haar slecht hadden uitgepakt. Het was voor mij de aanleiding om mij te richten op het vak van scheidingsmediator en mensen te helpen om hun scheiding in goed onderling overleg wél goed te regelen. Ik heb een opleiding gedaan en mag mijzelf nu al jarenlang MfN-geregistreerd familiemediator noemen.  

Aanvankelijk lag voor mij de focus op de financiële en praktische zaken en de juiste juridische vastlegging van de afspraken. Ik heb een opleiding tot Register Financieel Echtscheiding Adviseur (RFEA) gedaan, waardoor ik gespecialiseerd ben in het op financieel en fiscaal gebied begeleiden van echtscheidingen. Niet alleen help ik bij het maken van afspraken, ook kan ik de betrokkenen inzicht geven in hun financiële situatie na de scheiding. Daarnaast kan ik helpen bij de belastingaangifte over het jaar van de scheiding. Die is immers vaak extra gecompliceerd. Omdat ik tevens de module Ondernemers heb gedaan, kan ik ook bedrijfseigenaren bijstaan.  

Oplossingsgerichte mediation bij echtscheiding in Steenwijk  

De financiële en praktische zaken blijven natuurlijk belangrijk, maar in de loop der jaren heb ik ook steeds meer aandacht en zorg gekregen voor de emotionele aspecten van een scheiding.

Wat gebeurt er met iemand die te horen krijgen dat zijn of haar partner niet meer met hem of haar verder wil? En wat gaat er schuil achter de persoon die wil scheiden? Bij elke mediation draait het voor mij om de vraag hoe ik kan helpen om onnodige emotionele schade te voorkomen. Mijn werkwijze is persoonlijk, objectief en oplossingsgericht en ik handel met respect voor ieders gevoelens en mogelijkheden.  

Kinderen bij echtscheiding en samengestelde gezinnen 

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij de echtscheiding, dan nemen zij voor mij een centrale plaats in. Ook voor hen doe ik er vanzelfsprekend alles aan om onnodige emotionele schade te voorkomen. Daarnaast houd ik mij bezig met hoe de wereld er na de scheiding voor hen uit gaat zien. Vaak beginnen ouders een tweede, of later zelfs een derde relatie. In die gevallen is het erg belangrijk om de ouders en de kinderen te helpen bij het vormen van zo’n samengesteld gezin. Dat zoiets niet eenvoudig is, blijkt wel uit het percentage echtscheidingen bij tweede huwelijken: 60 procent. Als gecertificeerd Stiefplan-coach ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ouders, stiefouders en kinderen bij de vorming van een samengesteld gezin. Daarmee help ik veel ellende voorkomen.  

Maak een afspraak met Eddy Kolk 

Scheiden is een emotioneel proces. Voldoende aandacht voor alle facetten die nu en in de toekomst belangrijk zijn, is essentieel. Met duidelijke afspraken die in goed onderling overleg gemaakt zijn, legt u een stevige basis voor een nieuwe toekomst. Mag ik ook u daarbij helpen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 052 721 1248
Interessante artikelen

Wij zijn ook werkzaam in

LemmerSteenwijkWolvegaStavorenGorredijk
052 721 1248 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Eddy Kolk