Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Roermond (18km)
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond
Mediator Geleen (24km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Heerlen (34km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen
Mediator Valkenburg (35km)
Vroenhof 116
6301 KJ Valkenburg

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Bemiddelen zit mij in het bloed. Als scheidingsmediator in Stramproy heb ik jarenlange ervaring met het begeleiden van echtscheidingen. Ik ben MfN- en ADR-gecertificeerd en ben geregistreerd bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR). Dat laatste betekent dat ik – afhankelijk van uw inkomen en vermogen – gesubsidieerde mediation voor u kan aanvragen.

Als scheidingsmediator in Stramproy stel ik u als mens centraal. Dat betekent onder meer dat ik ruimte bied voor alle emoties die met een echtscheiding verbonden zijn. Ik toon begrip en gevoel en ga op een respectvolle manier met uw boosheid, verdriet en zorgen om. Het is belangrijk om die emoties een plek te geven, om rust en overzicht in het scheidingsproces aan te brengen. Er komt veel op u af en wellicht heeft u geen idee hoe het allemaal verder moet. Daarom inventariseren we samen wat er allemaal geregeld moet worden en van daaruit gaan we op weg om alle stappen te doorlopen en afspraken te maken.

Goed geregelde echtscheiding in Stramproy

De eigen woning, bezittingen, schulden, pensioenen en beleggingen: het zijn allemaal zaken waar u tijdens de echtscheiding beslissingen over moet nemen. Bij elk onderwerp vertel ik u wat u allemaal moet weten en ik beantwoord al uw vragen. Zodoende komen we samen tot oplossingen die helder, duidelijk en rationeel zijn. Alles is erop gericht dat u op een passende manier afscheid van elkaar kunt nemen. De gemaakte afspraken leg ik voor u vast in het echtscheidingsconvenant.

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Aandacht voor kinderen bij echtscheiding in Stramproy

Heeft u kinderen, dan blijft u ondanks de scheiding voor altijd aan elkaar verbonden. U blijft immers vader en moeder. Ik zorg ervoor dat uw kinderen niet vergeten worden tijdens de echtscheiding. Samen maken we afspraken over de omgang met en de zorg voor de kinderen en de kosten daarvan. Daarbij staat het belang van uw kinderen voorop. Daarnaast begeleid ik u in de omgang met de kinderen tijdens de scheiding. Ook zij hebben hun emoties en worstelen wellicht met boosheid, verdriet of angst. Ik geef advies over hoe u het gesprek met uw kinderen kunt aangaan.

Een goede klik met uw mediator in Stramproy

De keuze voor een mediator is een moeilijke, maar belangrijke stap in het mediationproces. U staat op het punt om in een kwetsbare periode in uw leven veel persoonlijke informatie en gevoelens te gaan delen. Dat u dat niet ‘zomaar’ bij iedereen wilt doen, is niet meer dan logisch. Elke mediation begint daarom met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat gesprek is belangrijk om te onderzoeken of u een goed gevoel heeft bij mij als mediator en of er een onderlinge klik is. Wilt u mij de kans geven om te laten zien dat ik de juiste mediator voor u ben? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.