Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Diane van Heeswijk, mediator in Tilburg

Ik ben sinds 2009 actief als scheidingsmediator in Tilburg en omstreken. Door de jaren heen heb ik talloze stellen begeleid tijdens een echtscheiding. Om ervoor te zorgen dat ik kwaliteit kan blijven bieden met mijn mediation in Tilburg, school ik mijzelf constant bij. Zo heb ik een mediationopleiding met ‘familiemediation’ als specialisatie, de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur, een opleiding geweldloze communicatie en talloze bijscholingscursussen gevolgd. Mede hierdoor ben ik inmiddels in het bezit van de certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator, MfN geaccrediteerd registermediator, RvR geregistreerd en RvR geregistreerd High Trust.

Aandacht voor juridische, financiële en emotionele aspecten

Een scheiding is voor de meeste mensen een ware rollercoaster. Dit komt doordat er van alles op jullie afkomt tijdens het proces. Zo moet er op juridisch en financieel gebied van alles geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van afspraken over de verdeling van vermogen en spullen. Naast de zakelijke kant zit er ook een emotionele kant aan scheiden in Tilburg. Tijdens het huwelijk hebben jullie samen mooie herinneringen gemaakt en misschien zijn er zelfs wel kinderen uit voortgekomen.

Bij een scheiding is het belangrijk om voldoende aandacht te geven aan de emotionele aspecten. Helaas gebeurt dit lang niet altijd. Daarom heb ik mijzelf als doel gesteld om mensen ook inzicht te geven in de emotionele kant van het proces. In de jaren dat ik werkzaam ben als scheidingsmediator in Tilburg, heb ik ervaren dat deze werkwijze bijdraagt aan een goede afronding van het proces.

Zonder mediation blijven mensen vaak hangen in verwijten als ze in scheiding liggen. Ze zie alleen de fouten die de ander maakt en geven elkaar de schuld van problemen. Hierdoor is de kans op een conflict een stuk groter en dat kan uiteindelijk resulteren in een vechtscheiding. Door te kijken naar wat men wil bereiken en wat ervoor nodig is om hier te komen, wil ik dit voorkomen. In plaats van steggelen over wie er gelijk heeft, gaan we samen op zoek naar een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. 

Wat anderen over Mediator Tilburg zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Goede uitleg, begeleiding en een veilige omgeving

De aanleiding van de samenwerking is natuurlijk niet leuk, maar Esther heeft ons prima begeleid, voors en tegens goed uitgelegd en we zijn in goed overleg tot een bevredigend eindresultaat gekomen.
Menno Klipp uit Koog aan de Zaan
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Kinderen staan centraal bij scheiden in Tilburg

Zijn er kinderen in het spel? Vergis jullie dan niet in de impact die een scheiding op hen heeft. Kinderen hebben altijd last van een scheiding, maar de mate waarin hebben jullie als ouders grotendeels zelf in de hand. Gaan jullie respectvol met elkaar om en gunnen jullie elkaar het ouderschap? Dan is de impact van een scheiding op jullie kinderen een stuk kleiner. Als scheidingsmediator in Tilburg leg ik jullie uit wat jullie zelf kunnen doen in dit proces en hoe jullie de kinderen zo goed mogelijk kunnen begeleiden. 

Om afspraken te maken over de opvoeding en verzorging van de kinderen, moeten jullie bovendien een ouderschapsplan opstellen. Zo’n plan kun jullie zelf maken, maar het is beter om hier tijdens mediation in Tilburg mee aan de slag te gaan. Jullie weten zo zeker dat het plan volledig en doordacht is. Dit is vaak niet het geval als ouders zelf een ouderschapsplan opstellen.

Afspraak maken met mij als scheidingsmediator in Tilburg

Als mediator in Tilburg help ik jullie graag om een goede basis te leggen voor de toekomst. Ik leid jullie soepel door het proces heen, waardoor jullie het huwelijk op een waardige manier af kunnen sluiten. Willen jullie eerst wat meer over mij weten? Of zijn jullie benieuwd naar mijn werkwijze? Plan dan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in via Dé Scheidingsmediator.