Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Groningen (21km)
Martinikerkhof 29
9712 JH Groningen
Mediator Marum (37km)
Westerweg 28A
9824 PH Noordwijk

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Arold Boersma

Mijn passie ligt bij mensen. Tot die conclusie ben ik in de loop van mijn carrière gekomen. Jarenlang heb ik onder meer in de gehandicaptenzorg en als zelfstandig ondernemer met ICT gewerkt. Hoewel ik nog altijd geïnteresseerd ben in techniek, heb ik enkele jaren geleden met volle overtuiging gekozen voor het vak van mediator. Na diverse opleidingen en specialisaties mag ik mijzelf MfN-geaccrediteerd familiemediator noemen. Sindsdien begeleid ik cliënten die besloten hebben om te gaan scheiden, tijdens en na hun echtscheidingsprocedure. 

Kinderen bij echtscheiding

Dat doe ik met veel aandacht voor kinderen, wanneer die betrokken zijn bij het echtscheidingsproces. Onder meer vanuit mijn nevenfunctie bij Humanitas heb ik veel ervaring met kinderen in conflictsituaties. Als coördinator help ik samen met een team van vrijwilligers, ouders die het na een scheiding niet lukt om zelfstandig vorm te geven aan de omgangsregeling voor hun kinderen. De redenen daarvoor kunnen heel divers zijn. Bij het ene gezin spelen er problemen rond huiselijk geweld of verslaving, bij het andere gezin draait het ‘slechts’ om het ontbreken van goede afspraken of communicatie. 

Die ervaring neem ik mee bij mijn werk als scheidingsmediator in Uithuizen. Hoe kun je elkaar als partners loslaten, maar wel als ouders verbonden blijven, dat is voor mij de vraag die centraal staat. Kinderen voelen vaak goed aan dat er iets mis is, ook zonder dat er iets gezegd hoeft te worden. Hun behoefte aan ouders die er voor ze zijn, maar er ook van elkaar mógen zijn, is van groot belang.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen
10 december 2023

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Niet alleen de echtscheiding zelf kan voor veel kinderen lastig zijn, ook wanneer er na de scheiding nieuwe partners in beeld komen – al dan niet met kinderen – kan dat voor alle partijen uitdagend zijn. Als scheidingsmediator in Uithuizen help ik graag om dat proces in goede banen te leiden en duidelijke afspraken te maken. 

Uw echtscheiding in Uithuizen goed geregeld
Juridische en financiële kennis is onmisbaar om een echtscheiding naar behoren af te ronden. Klanten kunnen bij mij met veel vragen terecht en ik help bij onder meer het verdelen van het vermogen en de goederen en het opstellen van een echtscheidingsconvenant. Voor complexe vraagstukken rond financiële of juridische zaken kan ik terecht bij diverse specialisten in mijn netwerk. 

De juridische kant van echtscheidingen is voor mij echter niet het allerbelangrijkst. Wat mediation bij echtscheiding voor mij écht boeiend maakt, is het feit dat er veel ruimte is voor maatwerk. Vaak is er meer mogelijk dan de deelnemers aan de mediation vooraf denken. Het gaat niet om regels, maar om mensen met emoties, standpunten en belangen. 

Gratis kennismakingsgesprek

Bij iedere echtscheiding is het voor mij een uitdaging om beide partijen te helpen om hun leven weer op te pakken en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. Mensen in Uithuizen die gehoord willen worden en de intentie hebben om er mét gezond verstand, maar zónder juridische strijd uit te komen, zijn bij mij aan het juiste adres. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de afronding van uw huwelijk? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator.