Patricia van der Zande

Oorsprongpark 7
3581ET Utrecht

T 030 207 3714
E [email protected]

Echtscheidingsadvocaat Utrecht

De juiste keuze voor u?

Gaat u scheiden en bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Utrecht? Wellicht is uw eerste idee dat bij scheiden altijd een advocaat komt kijken. Dit is echter vaak juist niet het geval. Er is namelijk ook een andere manier om uw scheiding te regelen, namelijk middels mediation. We leggen u graag uit wat de verschillen zijn tussen mediation en een echtscheidingsadvocaat. U kunt dan een gefundeerde keuze maken. 

Patricia van der Zande

Mediator Utrecht
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen?Direct contact

In principe heeft u drie mogelijkheden: u kiest voor mediation, u kiest voor één echtscheidingsadvocaat in Utrecht voor uw én uw partner, of u kiest voor elk een eigen advocaat. We zullen in het kort de voor- en nadelen van de drie mogelijkheden op een rijtje zetten. 

Mediation

Mediation betekent dat u samen met een mediator uw scheiding afwikkelt. Dit betekent dat u samen in gesprek gaat en kijkt naar een oplossing die voor beiden goed werkt. Na een gratis kennismaking  volgen twee vervolgafspraken waarin alle aspecten worden behandeld. Zo wordt gekeken naar de financiën, woonruimte en de zorg voor eventuele kinderen. Onze mediators zijn opgeleid op alle vlakken en zijn er goed in om creatieve oplossingen te bedenken waar u beiden voordeel van zult hebben. Ook de uiteindelijke (juridische) afhandeling van de scheiding wordt door de mediator op zich genomen.

Wanneer er kinderen in het spel zijn, dan biedt mediation de beste oplossing om allebei co-ouder te zijn. 

Echtscheidingsadvocaat in Utrecht voor uw beiden

Één echtscheidingsadvocaat in Utrecht voor uw beiden is ook een optie. Een advocaat registreert uw wensen en afspraken, maar bemiddelt hier niet in. Dit betekent dat u en uw ex-partner onderling in gesprek moeten gaan, zonder begeleiding, om de afspraken duidelijk te krijgen. Deze afspraken laat u vervolgens vastleggen door de echtscheidingsadvocaat. In Utrecht zijn meerdere advocaten te vinden, maar kennismakingsgesprekken zijn meestal niet gratis. Het is dus belangrijk om goed te vergelijken en uzelf in te lezen, en op basis daarvan de juiste advocaat te kiezen.

Elk een eigen advocaat

Dan is er nog de mogelijkheid om elk een eigen echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Uw advocaat behartigt alleen úw belangen, maar dat geldt aan de andere kant natuurlijk ook voor uw ex-partner en zijn/haar advocaat. U communiceert niet meer met elkaar: dit doen de advocaten voor u. Indien u een eigen echtscheidingsadvocaat in Utrecht in de arm neemt, dan betekent dit in de praktijk meestal een vechtscheiding, of op zijn minst een lang en prijzig juridisch traject. 

Elke situatie en elke scheiding is anders. U kunt uzelf dus het beste afvragen bij welke oplossing u het meeste baat heeft: mediation of toch een echtscheidingsadvocaat. In Utrecht kunt u een gratis kennismakingsgesprek inplannen met mediator Patricia van der Zande om te kijken of mediation voor u kan werken.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode
030 207 3714 Stuur een bericht Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog je gratis kennismakingsgesprek met Patricia van der Zande