Jo Augustin

Boschstraat 25
6211AS Maastricht

T 043 204 2611
E [email protected]

Mediator Valkenburg

Jo Augustin

  • Vroenhof 116
  • 6301KJ Valkenburg
043 204 2611 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Valkenburg (3km)
Vroenhof 116, 6301KJ Valkenburg
Maastricht (10km)
Boschstraat 25, 6211AS Maastricht
Geleen (12km)
Transportlaan 1, 6163KW Geleen
Heerlen (12km)
Brederostraat 19, 6445AN Brunssum
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Jo Augustin

Wat u van scheidingsmediator Jo Augustin mag verwachten

Mijn naam is Jo Augustin en ik zeg ‘ja’ tegen mediation. Tijdens mediation bij echtscheiding draait het niet om de vraag wie er gelijk heeft. Het is geen wedstrijd met een winnaar en een verliezer. Nee, samen gaan we juist op zoek naar een oplossing die stand houdt. Die wordt immers vaker niet dan wel in een gerechtsgebouw gevonden. Afspraken die na een goed gesprek of als compromis tot stand zijn gekomen, zijn doorgaans een stuk duurzamer. Als scheidingsmediator in Valkenburg aan de Geul mogen jullie van mij verwachten dat ik help om jullie huwelijk op een waardige manier af te ronden. Mijn oproep luidt dan ook: Stop met vechten en ga – samen met mij – het gesprek aan.

Contact opnemen

Contact opnemen met Jo Augustin

Uw mediator in Valkenburg

Maak kennis met Jo Augustin

Hoewel ik direct na mijn middelbare schooltijd en militaire dienstplicht aan het werk ben gegaan, heb ik mij gedurende mijn werkzame leven op allerlei vlakken ontwikkeld. Niet alleen heb ik diverse opleidingen gedaan, waaronder een universitaire studie met als afstudeerrichting fiscale advocatuur, ook als mens ben ik niet stil blijven staan. Ik ben gaandeweg veranderd van iemand die altijd bezig was om anderen te overtuigen, in een persoon die aandachtig luistert, het probleem analyseert en via een goed gesprek tot een optimale oplossing wil komen.

Die persoonlijke ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat ik enkele jaren geleden voor een nieuwe carrière in de mediation heb gekozen. Ik heb diverse opleidingen gedaan en mag mijzelf MfN- en ADR-geregistreerd mediator noemen. In die hoedanigheid help ik mensen om hun huwelijk op een waardige manier en met goede afspraken af te ronden.

Scheidingsmediation en het Zuid-Limburgse landschap

Ik maak tijdens mijn werk graag de connectie met het Zuid-Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul. Net als de heuvels in deze regio, kent een relatie toppen en dalen. En net als de Maas is een huwelijk soms rustig en kabbelend, maar soms ook woest en turbulent. Daarnaast verdeelt de rivier het landschap in tweeën en lijkt het soms moeilijk om de rivier over te steken en de verbinding met de andere kant te maken. Ik zie mijzelf dan ook als een bruggenbouwer en verbinder, die de communicatie tussen twee mensen weer op gang brengt.

Mensen die communiceren kunnen geholpen worden. Tijdens de mediation zijn jullie er zelf verantwoordelijk voor om het conflict weer te geven en te duiden. Ik bewaak het proces en zorg ervoor dat alle feiten, verhalen en meningen boven tafel komen. Aan de hand daarvan gaan we samen de optimale oplossing voor beide partijen vormgeven. Het is logisch dat daar ook emoties bij horen. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. Dat jullie gekozen hebben voor mediation bij echtscheiding laat alleen maar zien dat jullie de kracht hebben om aan een nieuwe toekomst te gaan bouwen.

Hebben jullie kinderen, dan is dat natuurlijk een extra motivatie om tijd en energie in de mediation te steken. De insteek is dan ook om de band tussen jullie als ouders in Valkenburg aan de Geul onverminderd sterk te houden. Vanzelfsprekend help ik jullie bij het vormgeven van het ouderschapsplan.

Praktische zaken goed geregeld

Een echtscheiding brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Bijvoorbeeld rond de eigen woning, het vermogen en de alimentatie moet er van alles geregeld worden. Al die zaken verdeel ik zoveel mogelijk in hapklare brokken, zodat ze goed te verteren zijn en jullie er samen goede en duidelijke afspraken over kunnen maken. Met jullie input schrijf ik het echtscheidingsconvenant en uiteindelijk begeleid ik jullie richting een advocaat die de echtscheiding bij de rechtbank kan aanvragen.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Veel stellen in Valkenburg aan de Geul en omgeving hebben al ervaren dat mediation bij echtscheiding een startpunt kan zijn richting een nieuwe toekomst. Zegt u ook ‘ja’ tegen mediation? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 043 204 2611
Interessante artikelen
043 204 2611 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Jo Augustin