Jo Augustin

Boschstraat 25
6211AS Maastricht

T 043 204 2611
E [email protected]

Mediator Valkenburg

Jo Augustin

  • Vroenhof 116
  • 6301KJ Valkenburg
043 204 2611 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Valkenburg (3km)
Vroenhof 116, 6301KJ Valkenburg
Maastricht (10km)
Boschstraat 25, 6211AS Maastricht
Geleen (12km)
Transportlaan 1, 6163KW Geleen
Heerlen (12km)
Brederostraat 19, 6445AN Brunssum
Roermond (37km)
Kapellerpoort 1, 6041HZ Roermond
Venlo (60km)
Kaldenkerkerweg 20, 5913AE Venlo
Bekijk alle locaties
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Jo Augustin

Wat u van scheidingsmediator Jo Augustin mag verwachten

Mijn naam is Jo Augustin en ik zeg ‘ja’ tegen mediation. Tijdens mediation bij echtscheiding draait het niet om de vraag wie er gelijk heeft. Het is geen wedstrijd met een winnaar en een verliezer. Nee, samen gaan we juist op zoek naar een oplossing die stand houdt. Die wordt immers vaker niet dan wel in een gerechtsgebouw gevonden. Afspraken die na een goed gesprek of als compromis tot stand zijn gekomen, zijn doorgaans een stuk duurzamer. Als scheidingsmediator in Valkenburg aan de Geul mogen jullie van mij verwachten dat ik help om jullie huwelijk op een waardige manier af te ronden. Mijn oproep luidt dan ook: Stop met vechten en ga – samen met mij – het gesprek aan.

Contact opnemen

Contact opnemen met Jo Augustin

Uw mediator in Valkenburg

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator
Wat anderen over Jo Augustin zeggen
Daar zijn we trots op
Betrokken en onpartijdig
Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard Maria, Eijsden-Margraten 27-11-2021
We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!
Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!! Christian, Maastricht 12-12-2020
Transparante en heldere mediation met goede uitleg.
Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven. Cindy, Maastricht 09-12-2020
Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie
Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek ("ik zit hier voor U én voor U"), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren. Claudia, Eijsden 23-05-2021

Maak kennis met Jo Augustin

Hoewel ik direct na mijn middelbare schooltijd en militaire dienstplicht aan het werk ben gegaan, heb ik mij gedurende mijn werkzame leven op allerlei vlakken ontwikkeld. Niet alleen heb ik diverse opleidingen gedaan, waaronder een universitaire studie met als afstudeerrichting fiscale advocatuur, ook als mens ben ik niet stil blijven staan. Ik ben gaandeweg veranderd van iemand die altijd bezig was om anderen te overtuigen, in een persoon die aandachtig luistert, het probleem analyseert en via een goed gesprek tot een optimale oplossing wil komen.

Die persoonlijke ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat ik enkele jaren geleden voor een nieuwe carrière in de mediation heb gekozen. Ik heb diverse opleidingen gedaan en mag mijzelf MfN- en ADR-geregistreerd mediator noemen. In die hoedanigheid help ik mensen om hun huwelijk op een waardige manier en met goede afspraken af te ronden.

Scheidingsmediation en het Zuid-Limburgse landschap

Ik maak tijdens mijn werk graag de connectie met het Zuid-Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul. Net als de heuvels in deze regio, kent een relatie toppen en dalen. En net als de Maas is een huwelijk soms rustig en kabbelend, maar soms ook woest en turbulent. Daarnaast verdeelt de rivier het landschap in tweeën en lijkt het soms moeilijk om de rivier over te steken en de verbinding met de andere kant te maken. Ik zie mijzelf dan ook als een bruggenbouwer en verbinder, die de communicatie tussen twee mensen weer op gang brengt.

Mensen die communiceren kunnen geholpen worden. Tijdens de mediation zijn jullie er zelf verantwoordelijk voor om het conflict weer te geven en te duiden. Ik bewaak het proces en zorg ervoor dat alle feiten, verhalen en meningen boven tafel komen. Aan de hand daarvan gaan we samen de optimale oplossing voor beide partijen vormgeven. Het is logisch dat daar ook emoties bij horen. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. Dat jullie gekozen hebben voor mediation bij echtscheiding laat alleen maar zien dat jullie de kracht hebben om aan een nieuwe toekomst te gaan bouwen.

Hebben jullie kinderen, dan is dat natuurlijk een extra motivatie om tijd en energie in de mediation te steken. De insteek is dan ook om de band tussen jullie als ouders in Valkenburg aan de Geul onverminderd sterk te houden. Vanzelfsprekend help ik jullie bij het vormgeven van het ouderschapsplan.

Praktische zaken goed geregeld

Een echtscheiding brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Bijvoorbeeld rond de eigen woning, het vermogen en de alimentatie moet er van alles geregeld worden. Al die zaken verdeel ik zoveel mogelijk in hapklare brokken, zodat ze goed te verteren zijn en jullie er samen goede en duidelijke afspraken over kunnen maken. Met jullie input schrijf ik het echtscheidingsconvenant en uiteindelijk begeleid ik jullie richting een advocaat die de echtscheiding bij de rechtbank kan aanvragen.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Veel stellen in Valkenburg aan de Geul en omgeving hebben al ervaren dat mediation bij echtscheiding een startpunt kan zijn richting een nieuwe toekomst. Zegt u ook ‘ja’ tegen mediation? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen 043 204 2611
Interessante artikelen
043 204 2611 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Jo Augustin