Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Venlo (22km)
Kaldenkerkerweg 20
5913 AE Venlo
Mediator Roermond (37km)
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond
Mediator Geleen (61km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Heerlen (66km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Scheidingsmediator Venray geeft juridisch en financiële ondersteuning

Een scheiding zorgt voor veel veranderingen, ook op juridisch en financieel gebied. Misschien bent u niet helemaal op de hoogte van alles wat er gaat veranderen. Zaken zoals uw huis, pension en beleggingen zullen gaan veranderen. Daarnaast wordt van u als ouders gevraagd, om een ouderschapsplan op te stellen evenals het bepalen van de alimentatie.
Heel vaak geven deze vraagstukken en verschuivingen, een extra druk op uw schouders. Wellicht voelt u ook dat door de hoeveelheid aan emoties, u de energie niet heeft om hier over na te denken. Door te kiezen voor mediation Venray, kiest u voor hulp en ondersteuning. U hoeft deze stappen niet alleen te zetten. Ik zal als scheidingsmediator Venray, samen met u precies alle stappen doorlopen die noodzakelijk zijn. Van het aanvragen van een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand, tot aan het opstellen van een ouderschapsplan.

Scheidingsmedition versus een scheidingsadvocaat

Mediation is een praktische vorm van begeleiding. Bij mediation zijn er duidelijke stappen die gezet moeten worden en als uw scheidingsmediator Venray, begeleid ik u stap voor stap door het hele proces. Mijn rol is om zowel uw verhaal als dat van uw ex-partner aan te horen en te luisteren naar de wensen en verwachtingen die u beiden heeft. Verder zal ik allerlei moeilijke (juridische) termen verklaren. Daarnaast zal ik zorgen dat er een werkbaar en duurzaam plan ontstaat. Op dit plan kunnen u en uw ex-partner altijd terugvallen. Aan het eind van het mediation project heerst er duidelijkheid over welke juridische en financiële afspraken er zijn vastgelegd.

 

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Mijn drijfveren 

Ik lever als scheidingsmediator Venray graag een waardevolle bijdrage bij conflictsituaties. Ik heb jarenlange ervaring als echtscheidingsmediator en begeleid vriendelijk doch doortastend uw scheidingsproces. Ik ben MfN en ADR gecertificeerd en aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Ik wil uw scheiding draagbaar maken, door inzicht en duidelijkheid te geven, zodat u en uw ex-partner beide weer verder kunnen. 

Belangrijk om te beseffen

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Mocht u na het lezen van deze tekst, voelen dat u bij mij een afspraak wilt maken? Neem dan contact met me op. We plannen een vrijblijvend eerste gesprek in. In dit gesprek geef ik aan, wat u van mij kunt verwachten. Daarnaast hoor ik heel graag wat u van mij verwacht en wat uw wensen zijn. Door hier helderheid over te hebben – vanaf het begin – komen we niet voor onverwachtse verrassingen te staan en beperken we extra teleurstellingen. Ik besef me dat uw scheiding een kwetsbare periode is in uw leven en ik wil er alles aan doen om dit voor u zo voorspoedig als mogelijk af te handelen. 

Een afspraak maken met mij als scheidingsmediator Venray? Neem vandaag nog contact met me op en zet de eerste stap.