Tanja Dohmen

Nijenhuislaan 33
8043WB Zwolle

T 038 202 3642
E [email protected]

Mediator Wapenveld

Tanja Dohmen

  • Nijenhuislaan 33
  • 8043WB Zwolle
038 202 3637 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator SKJ geregistreerd
Gesprekslocaties in de buurt
Zwolle (11km)
Nijenhuislaan 33, 8043WB Zwolle
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator SKJ geregistreerd
Scheidingsbemiddelaar Tanja Dohmen

Wat u van Tanja Dohmen als mediator in Wapenveld mag verwachten

Een echtscheiding markeert vrijwel altijd een nare periode in iemands leven. Als mediator in Wapenveld mag u van mij verwachten dat ik al mijn kennis en ervaring inzet om het proces voor alle betrokkenen toch zo prettig mogelijk te maken. Ik begeleid uw echtscheiding van de eerste tot de laatste stap. Gedurende de mediation heb ik aandacht voor alles wat er bij de afronding van uw huwelijk komt kijken. Ik help u niet alleen om het financiële en juridische deel goed te regelen. Ook heb ik aandacht voor de sociale en maatschappelijke gevolgen van een scheiding en alle emoties die bij een dergelijke breuk horen. Bent u op zoek naar een mediator in Wapenveld die samen met u een pad naar de toekomst uitstippelt? Bel dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Tanja Dohmen

Uw mediator in Wapenveld

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak Kennis met Tanja Dohmen

Sinds ruim 12 jaar werk ik als mediator in Wapenveld en omgeving. Mijn ervaring met mensen met problemen en conflicten gaat echter veel verder terug. Zo werk ik al bijna 30 jaar als maatschappelijk werker binnen het sociaal domein. In die functie heb ik veel te maken gehad met gezinnen die in de knel zijn geraakt, bijvoorbeeld door een echtscheiding. In mijn werk als scheidingsmediator kan ik – wanneer dat nodig is – dan ook effectief doorverwijzen naar de juiste hulpverleningsinstanties. Daarnaast heb ik jarenlang gewerkt als bewindvoerder, waarbij ik tijdelijk de administratieve en financiële huishouding van mensen overnam, totdat zij weer voor zichzelf konden zorgen. 

Die kennis en ervaring gebruik ik vaak in mijn werk als bemiddelaar bij scheiding in Wapenveld. Tijdens de mediation onderzoeken we samen wat er nodig is om de relatie te herstellen of – wanneer er geen kinderen betrokken zijn – tot afsluiting over te gaan. ‘Geweldloze communicatie’ staat bij mij altijd voorop. Ik probeer u te laten zien hoe u vanuit uw gevoel en behoefte kunt spreken. Ik help alle betrokkenen om zich te uiten, zonder dat ze daarbij de ander veroordelen. Mijn doel is om te laten zien dat u het verst komt, wanneer u verantwoordelijkheid neemt voor uw eigen keuzes, gedachten en gedrag. Samen stippelen we een pad uit naar de toekomst. Dat is geen ‘middenweg’, maar een route die leidt tot een gedragen en passend plan. 

Uw financiële en juridische zaken goed geregeld

Belangrijk voor een helder toekomstplan is zicht op het financiële plaatje. Samen behandelen we alle financiële en juridische zaken die bij een echtscheiding horen. Onder meer de verdeling van de inboedel, de woning, het vermogen en de schulden en alimentatie komen aan bod. Ook laat ik zien hoe het inkomen van beide partijen

er na de scheiding uit gaat zien. Op die manier kunt u zich alvast voorbereiden op de nieuwe situatie, onder meer bij het zoeken van andere woonruimte. De gemaakte afspraken monden vervolgens uit in een echtscheidingsconvenant en een vaststellingsovereenkomst. 

Een stem voor de kinderen

Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, moet ook daar natuurlijk een goede regeling voor gemaakt worden. Tijdens de mediation komen de ouders overeen welke afspraken ze willen en moeten maken om hun kinderen in de best mogelijke situatie te laten opgroeien. Die afspraken leggen we vervolgens vast in een ouderschapsplan. Ook de kinderen zelf krijgen tijdens het proces een stem. Zij hebben er immers recht op om bij beide ouders evenveel tijd door te brengen, tenzij dat niet in het belang is van hun eigen veiligheid. 

Maak een vrijblijvende afspraak in Wapenveld

Meer dan 250 stellen heb ik al begeleid bij hun echtscheiding. Een goede afronding geeft mij elke keer weer veel energie en motivatie. Mag ik ook u begeleiden in deze heftige periode? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek. 
 

Contact opnemen 038 202 3637
Interessante artikelen
038 202 3637 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Tanja Dohmen