Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Gouda (14km)
Oosthaven 12
2801 PB Gouda
Mediator Alphen aan den Rijn (17km)
Europalaan
2408 BG Alphen aan den Rijn

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Professionele mediation in Woerden

Jarenlang heb ik bij werkgevers op diverse manieren te maken gehad met conflicten en geschillen. Vaak was ik degene die erbij werd gehaald om te bemiddelen en/of de rust terug te brengen. Dat deed ik voornamelijk op gevoel en gezond verstand, maar op enig moment ben ik mij ook gaan verdiepen in de theorie en de techniek. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gedaan en ben uiteindelijk een eigen praktijk gestart als mediator in Woerden.

Mediation in Woerden in een geborgen sfeer

Sindsdien help ik cliënten om hun huwelijk op een goede en zo prettig mogelijke manier af te ronden. De mediation verloopt altijd grotendeels volgens dezelfde lijnen, maar net als iedere mediator maak ik natuurlijk gebruik van mijn persoonlijke capaciteiten en eigenschappen. Zo heb ik oprechte belangstelling voor mijn cliënten en kijk ik niet zo snel op van bepaalde meningen of gedrag. Dat helpt bij het creëren van de geborgen sfeer die nodig is om het gesprek aan te gaan over dit gevoelige onderwerp. 

Dat er tijdens de mediation in Woerden allerlei emoties aan de oppervlakte komen is helemaal niet raar. Het hoort bij het verwerken van het verlies dat jullie allebei doormaken. Ook maakt het uiten van frustratie en verdriet én het luisteren naar elkaars kant van het verhaal, de weg vrij voor de rest van het mediationproces. Daarin overleggen jullie samen over alle financiële, juridische en praktische gevolgen van de scheiding.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer
10 december 2023

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Samen maken jullie bijvoorbeeld afspraken over de woning, gezamenlijke bezittingen en eventuele alimentatie. Aan de hand daarvan stel ik voor jullie het echtscheidingsconvenant op.

Afspraken met draagvlak over de kinderen

Hebben jullie kinderen, dan gaat er tijdens de mediation in Woerden vanzelfsprekend veel aandacht naar hen uit. Voorop staat dat we goede afspraken maken over jullie invulling van het ouderschap. Omdat draagvlak onder alle betrokkenen essentieel is, is het belangrijk dat ook jullie kinderen zelf zich in die afspraken kunnen vinden. Ik geef tips over de omgang met de kinderen tijdens de scheiding en probeer het proces ook voor hen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook de afspraken over de kinderen leg ik voor jullie vast, in dit geval in het ouderschapsplan.

Afspraak met Margriet de Greef, mediator in Woerden

Scheidingsmediation in Woerden biedt jullie de kans om zelf de regie over jullie scheiding én de toekomst in handen te nemen. Afspraken die in goed overleg genomen zijn, hebben de grootste kans om ook op lange termijn stand te houden. Als mediator in Woerden help ik jullie daar graag bij. Willen jullie gebruik maken van mediation bij scheiding? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator Woerden voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking.