Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Landsmeer (8km)
Noordeinde 8A
1121 AD Landsmeer

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Anouk van der Jagt 

Transparantie, rust, authenticiteit, aandacht, zorgvuldigheid en integriteit. Dat zijn de kenmerken van mijn werkwijze als scheidingsmediator in Zaandijk. Van cliënten hoor ik dat ik een goede luisteraar ben en een prettige vorm van nieuwsgierigheid bezit. Met die ingrediënten help ik mensen die uit elkaar gaan om weer grip te krijgen op hun leven, zodat ze vanuit herwonnen zelfvertrouwen verder kunnen na een moeilijke fase.  

Gedurende mijn hele leven ben ik al bezig met het zoeken naar en leggen van verbindingen tussen mensen. Na een carrière bij de publieke omroep en een non-profitorganisatie voor jongeren heb ik een aantal jaren geleden de afslag genomen richting mediation. Ik heb diverse opleidingen en specialisatietrajecten gevolgd en sinds 2016 mag ik mijzelf gespecialiseerd familiemediator noemen.

Wat anderen over Anouk van der Jagt zeggen

Daar zijn we trots op

Overzichtelijk en de scheiding makkelijk en snel geregeld

Mediation met mijn ex bij deze mediator mag als prettig worden ervaren snel en in omgang prettig geregeld. Nu maanden later kijk ik terug en ben ik blij dat wij voor Anouk hebben gekozen.
Kevin Nugter uit Zaandam
10 december 2023

Warm, betrokken, deskundig, en vakkundig.

Ik heb Anouk tijdens het mediationproces als een fijne mediator beschouwd. Ze liet zowel mij als mijn ex-partner zeggen wat we wilden zeggen, gaf daar geen oordeel over, en liet ons continu reflecteren op onszelf maar ook op de ander. Tussendoor gaf ze waardevolle tips of werd er even concreet samengevat zodat we verder konden gaan in het proces. Anouk is betrokken geweest, ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik ‘één van de casussen’ was. Ze dacht met ons mee, vanuit een vakkundig, professioneel maar zeker ook vanuit ‘menselijk’ standpunt. Buiten het hele proces om kregen we van Anouk tips toegestuurd omtrent goede communicatie, ze dacht met ons mee over onderliggende oorzaken van misverstanden; pakte het probleem bij de kern aan in plaats van door te stomen en zo snel mogelijk naar het eindplan te gaan. Heel fijn! Natuurlijk hoop ik niet nogmaals in een traject als dit terecht te komen, maar mocht dat wel het geval zijn dan zou ik zonder twijfel weer het vertrouwen in Anouk hebben.
Liselot uit Purmerend

Ontzettend fijn!

Anouk kan ik iedereen aanbevelen. Een echte mediator, fijne persoon en denkt echt mee in belang van alle partijen.
Johnny Abdoel uit ZAANDAM

Goed

Leuke vrouw duidelijk en correct werden we door het proces heen geleid
Shirley uit Zaandam

Op een ontspannen manier spannende dingen bespreken

Het was prettig om met Anouk samen te werken. Zij heeft een rustige en open houding en voelde het goed aan als één van de partijen ergens moeite mee had. Ze was duidelijk in haar communicatie en kwam ook met ideeën en voorbeelden waar wij wat aan hadden.
Yvonne uit Assendelft

Vakkundig en professioneel behandeld en geholpen

Ben zeer tevreden over Anouk. Leuk en professioneel geholpen. Goed met zaken uitzoeken en behandelen. We gingen met opgeheven hoofd de deur uit. Bedankt, Anouk!
Richard uit Zaandam

Juridische en financiële kennis bij echtscheiding

Dat betekent dat ik de financiële en juridische basiskennis heb om mijn cliënten te adviseren en te informeren over allerlei zaken. Zo kan ik volgens algemeen geldende normen de kinder- en partneralimentatie berekenen en vertellen over de mogelijkheden voor het eigen huis. Ook van de mogelijke fiscale gevolgen van een echtscheiding ben ik op de hoogte. Wanneer delen van de overeenkomst meer specialistische kennis vereisen, dan kan ik u doorverwijzen naar specialisten in mijn netwerk.

De praktische zaken vormen echter maar een deel van het echtscheidingsproces. Ik zie een scheiding in de kern als een relationele kwestie, waarbij verstoorde communicatie of het onvermogen tot constructieve communicatie, de primaire oorzaak is van de breuk. Vaak is een van beide partijen meer overtuigd van de noodzaak om te scheiden dan de ander. Dat leidt tot conflict, waarbij ongeloof, woede, verdriet en paniek vaak om voorrang vechten.

Kinderen bij echtscheiding in Zaandijk

Het herstellen van de rust en de communicatie is dan ook het uitgangspunt van de mediaton bij echtscheiding in Zaandijk. Enige vorm van rust bij beide partijen is onmisbaar om goede afspraken te maken voor de toekomst. Die zijn extra belangrijk wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Samen met de ouders besteed ik veel aandacht aan dit thema. De meeste kinderen hebben het vermogen om zich goed aan te passen aan een nieuwe situatie, maar het is wél van groot belang hoe de ouders met hun scheiding omgaan. Lukt het hen om te voorkomen dat ze hun kinderen op een ongezonde manier bij de scheiding betrekken, dan zijn de gevolgen voor het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen vaak goed op te vangen.

Maak vrijblijvend een afspraak met Anouk van der Jagt

Kiest u voor mediation bij uw echtscheiding in Zaandijk, dan draait het niet om winnen of verliezen. Mediation is gericht op het vinden van aanvaardbare oplossingen voor beide partijen. Als mediator begeleid ik het gesprek om tot die oplossingen te komen. Cliënten zijn uiteindelijk altijd de ‘eigenaar’ van hun eigen keuzes. Wilt u ook de regie houden bij uw echtscheiding en samen tot een solide resultaat komen, dan help ik u graag. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.