Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Financiële zaken na scheiding

Partneralimentatie en kinderalimentatie

Bij een scheiding krijgt u te maken met enkele financiële kwesties waar afspraken over gemaakt dienen te worden. Zo worden onder andere de eventuele partneralimentatie en kinderalimentatie behandeld. Dé Scheidingsmediator kan u hier in bijstaan.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Partneralimentatie

Een belangrijke kwestie betreft de hoogte van de te betalen of te ontvangen partneralimentatie na echtscheiding. Dit bepaalt immers in belangrijke mate uw financiële toekomst. Het is goed te weten dat u over de hoogte van de partneralimentatie vrij kunt onderhandelen. Hoofddoel is dat u beiden in alle vrijheid overeenstemming bereikt, de fiscale mogelijkheden optimaal benut en goed met de afspraken kunt leven.

Actueel: Partneralimentatie verkort van 12 naar 5 jaar | Alimentatie in 2020 verhoogd met 2,5% indexatie

Kinderalimentatie

Naast de liefde en zorg die u aan uw kind(eren) wilt blijven geven, is het nodig dat er voldoende geld is om die zorg en opvoeding te kunnen geven. Samen zullen we bespreken welke voorzieningen en middelen daarvoor nodig zijn en hoe u daarin samen kunt voorzien.

Wat velen niet weten is dat er fiscale voor-en nadelen vast kunnen zitten aan de keuze van de officiële verblijfplaats van uw kind(eren). Dikwijls realiseert men zich niet dat, als gevolg van die keuzes, de verschillen als snel op kunnen lopen tot enkele duizenden euro’s per jaar. Zelfs bij lagere inkomens! Wij zetten voor u alle mogelijkheden en uitkomsten rondom kinderalimentatie op een rijtje.

In de gevallen waarbij sprake is van collega ouderschap, spreken we niet van kinderalimentatie maar van beider inbreng in de kosten van onderhoud ten behoeve van de kinderen. Wist u overigens dat collega ouderschap ook belastingtechnische voordelen kent voor kinderen jonger dan 12 jaar?  

Datum van grosse/laatste uitspraak:
Maandbedrag ten tijde van grosse:
Ingangsdatum
Percentage
Bedrag in
01-01-2021
3,00%
€ 400,00
01-01-2022
1,90%
€ 407,60

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode