Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Verdeling van pensioenrechten bij echtscheiding

Aandacht voor een goede verdeling van opgebouwde pensioenrechten tijdens het huwelijk blijkt vaak een ondergeschoven kindje. Toch is aandacht voor dit onderwerp van groot belang en zult u de goede keuzes moeten maken over uw pensioen als u gaat scheiden. Zo maakt het veel uit of u kiest voor de standaard pensioenverevening of een keuze maakt voor zogenaamde ‘conversie’.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Conversie of standaard pensioenverevening

Bij een standaard pensioenverevening ontvangt u niets als uw ex-partner voor de pensioendatum zou overlijden. Maar in veel gevallen ontvangt u dan wel een zogenaamd bijzonder nabestaanden pensioen na de scheiding.

Kiest u voor conversie dan bent u voor het aandeel in het ouderdomspensioen van uw ex-partner niet meer afhankelijk van het wel of niet in leven zijn van uw ex-partner op zijn of haar pensioendatum. Een groot voordeel. Maar de keerzijde is dat u geen aanspraak meer kunt maken op het bijzonder nabestaandenpensioen.

Hulp bij de verdeling van de pensioenen na scheiding

De mediator van Dé ScheidingsMediator beschikt over de inhoudelijke kennis om u te helpen om een goede keuze te maken over het pensioen bij een scheiding. Daarmee bespaart u ook kosten aan externe deskundigen en bespoedigt u de voortgang van het scheidingsproces.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode