Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Scheiden en nu?

Antwoord op al uw vragen

Een scheiding is een emotioneel heftige periode waarin veel op u afkomt. U moet veel beslissingen nemen en afspraken maken. Maar waar moet u beginnen? Wat komt er allemaal bij een scheiding kijken? Welke afspraken en beslissingen dient u te maken? En wat zijn de te nemen stappen bij scheiding? Kortom: scheiden, en nu? Wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

De mededeling van wens om te scheiden

Zodra de beslissing om te gaan scheiden is genomen, is het erg belangrijk om uw scheidingswens naar uw partner uit te spreken en ook de reden waarom. Door de emotionele staat wordt een verbloemde boodschap vaak niet helemaal goed begrepen en dat zorgt uiteindelijk voor meer misplaatste hoop en onduidelijkheid.

Mediator of advocaat?

Een echtscheiding wordt door de rechter uitgesproken, maar voordat het zover is dient u eerst een mediator of advocaat in te schakelen. Een advocaat is er alleen voor u of uw partner en behartigt dus enkel de belangen van één partij. Een scheidingsmediator is opgeleid om u te begeleiden in de onderlinge communicatie, is er voor jullie beiden en helpt jullie om er samen aan uit te komen.

Mediator

Om de gevolgen van scheiding te regelen is mediation een uitstekend middel. Bij mediation wordt er ruimte geboden voor emotie en wordt er dieper ingegaan op de wensen van de cliënten. Dit is erg belangrijk aangezien er achter elke wens een verhaal zit. Gezamenlijk wordt er een convenant en eventueel een ouderschapsplan opgesteld.

Gezamenlijke advocaat

Schakelt u een advocaat in, dan is er minder ruimte voor emotie. De echtscheiding wordt op een juridische en zakelijke manier afgehandeld. De advocaat maakt juridische gevolgen voor u en uw gezin inzichtelijk en legt de gemaakte afspraken vast in een convenant en eventueel in een ouderschapsplan.

Eigen advocaat

Maken u en uw partner beide gebruik van een eigen advocaat, dan zal deze strijden voor de belangen van de cliënt. Er is geen onderling overleg en u kunt zelf geen afspraken maken met de ander. Het inschakelen van een eigen advocaat zal waarschijnlijk de meeste tijd in beslag nemen en is aan te raden wanneer er écht geen overleg mogelijk is tussen u en uw partner.

Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan

Om het huwelijk door de rechter te laten ontbinden is er een echtscheidingsconvenant nodig. Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw partner waarin alle afspraken die jullie samen met de mediator of advocaat hebben gemaakt worden vastgelegd. Zodra de rechter het convenant heeft bekrachtigd, zijn alle beschreven afspraken juridisch afdwingbaar.

Hebben u en uw partner minderjarige kinderen, dan bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin maken jullie afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Het opstellen van een ouderschapsplan is wettelijk verplicht voor geregistreerde of gehuwde ouders (met of zonder gezamenlijk gezag) en samenwonende ouders met gezamenlijk gezag.

Scheiden en nu? Kom in contact met Dé ScheidingsMediator

Scheiden en nu verder? Kom in contact met één van onze mediators. Wij zijn landelijk actief, waardoor er vrijwel altijd een mediator in de buurt is. Zo kunt u o.a. bij ons terecht voor hulp tijdens uw echtscheiding in Eindhoven en als u op zoek bent naar een mediator in Hilversum. Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode