Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Flitsscheiding

10-02-2019 Herman Schaeffer
Flitsscheiding

Een flitsscheiding bestaat officieel niet meer, maar snel scheiden kan echter nog steeds. De term werd oorspronkelijk gebruikt voor een scheidingsmethode waarbij het huwelijk werd omgezet in een geregistreerd partnerschap dat zonder tussenkomst van een rechter kon worden ontbonden.

Flitsscheiding onmogelijk door wetswijziging

Middels een flitsscheiding was het tot 2009 dus mogelijk om zonder tussenkomst van een rechter te scheiden. Deze manier van scheiden is door een wetswijziging sinds 1 maart 2009 niet meer mogelijk, maar toch is de term sindsdien niet helemaal verdwenen.

De term flitsscheiding wordt namelijk vaak ook gebruikt voor een snelle echtscheidingsprocedure op gemeenschappelijk verzoek. Dit betekent dat een mediator namens u en uw partner bij de rechtbank een gezamenlijk verzoek indient met het doel zo snel mogelijk een uitspraak te krijgen.

Wanneer kiezen voor deze vorm van scheiden?

Deze vorm van scheiden is voornamelijk geschikt voor mensen die snel willen scheiden en zelf al veel hebben geregeld. Hierbij kunt u denken aan partners die snel een nieuwe woning willen kopen. De echtscheiding kan in dat geval snel geregeld worden.

Snel scheiden

Wilt u graag snel scheiden? Dan is het inschakelen van een mediator de oplossing. Een scheidingsbemiddelaar helpt u bij het maken van afspraken en zorgt ervoor dat alle afspraken goed worden vastgelegd. Alle documenten worden in één keer aan de rechter voorgelegd, waardoor de rechter alleen nog maar uitspraak hoeft te doen.

Meer advies of informatie over de flitsscheiding kosten? Neem dan contact op met een van onze mediators bij u in de buurt. Dé ScheidingsMediator staat graag voor u klaar!

Bekijk alle artikelen
Herman Schaeffer Mediator
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen? Direct contact
Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek
Kaart van NL
Uw postcode