KIES

Een KIES mediator begeleidt

Iets wat je als ouder niet wil, maar wat onherroepelijk gebeurt: kinderen worden altijd belast tijdens een scheiding. Zelfs als de scheiding optimaal en vriendschappelijk verloopt, voelen kinderen zich alsnog verdrietig en soms zelfs in de steek geladen door een of beide ouders. Een KIES mediator helpt niet alleen bij het begeleiden van het gehele scheidingsproces, maar begeleidt ook in de overstap van partners naar collega-ouders. De KIES mediator kijkt dan met name naar de belangen en behoeften van de kinderen. In sommige gevallen wordt dit gedaan in samenwerking met een Kindbehartiger. Dit is een vertrouwenspersoon voor elk kind dat in een scheidingssituatie zit en heeft als doel ieder kind een vertrouwd en vooral beschermd gevoel mee te geven tijdens het gehele proces. Verder blijft de mediator geheel neutraal, zoals je van een mediator mag verwachten.

KIES

Kinderen In Een Scheiding

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Kinderen staan namelijk al snel aan de zijlijn wat betreft de scheiding. Papa en mama regelen alles en er worden keuzes gemaakt met de kinderen als focus. Maar wat willen de kinderen zelf? Wat voelen, ervaren en wensen zij? Een KIES Mediator geeft kinderen een stem in de scheiding. Enkele van onze mediators voeren zelfs gesprekken met alleen de kinderen, zodat ook zij betrokken worden in het gehele proces.

De beste uitkomst voor de kinderen

En laten we eerlijk zijn: ook voor de ouders. Uiteindelijk wil je toch het beste voor de kinderen? Een scheiding is nu eenmaal een emotionele en moeilijke periode, maar de KIES mediator helpt je om het beste van de situatie te maken. Uiteindelijk is het doel dat je allemaal met vertrouwen naar de toekomst kunt kijken.

Dit zijn onze KIES mediators:

Angelique van Nistelrooij – Mediator Amsterdam