Waarom mediation bij scheiding?

Redenen waarom u beter een scheidingsbemiddelaar kunt inschakelen

Bij scheiden lijken de belangen die ooit wederzijds waren, nu opeens volkomen tegengesteld. Door de emoties kan de verleiding ontstaan om de strijd met elkaar aan te gaan en de rechter te laten beslissen. Er zijn echter enkele belangrijke redenen waarom het een betere optie is om te kiezen voor een scheidingsbemiddelaar.

Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Belangrijkste kenmerk van mediation bij scheiding

Het belangrijkste kenmerk van een scheiding met mediator is dat er geen verliezers zijn. Een mediator behartigt namelijk de belangen van beide partijen, waardoor er een overeenkomst wordt bereikt waar beide partners achter staan. Dit in tegenstelling tot een scheiding met advocaat, waarin de door u ingeschakelde advocaat altijd uitsluitend úw belangen behartigt. Dit geldt echter ook voor de advocaat van uw partner, waardoor de kans op een vechtscheiding aanzienlijk groter wordt.

Dé ScheidingsMediator, een keurmerk voor kwaliteit bij scheiding

Dé ScheidingsMediator bestaat uit een groep ervaren MfN- registermediators, verspreid over heel Nederland. Elke mediator is gespecialiseerd in bemiddeling bij echtscheiding en is veelal financieel en/of juridisch geschoold. U wordt tijdens deze moeilijke periode dus deskundig bijgestaan door iemand met kennis, kunde en ervaring.

Alle aangesloten mediators van Dé ScheidingsMediator zijn verplicht tot na- en bijscholing om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom scheiden, op onder andere financieel, fiscaal en juridisch vlak. Dit betekent dat u géén andere deskundigen nodig heeft om uw scheiding af te wikkelen.

Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode