Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Nieuwegein (6km)
Nevelgaarde 40
3436 ZZ Nieuwegein
Mediation Amersfoort (20km)
Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
Mediator Almere (37km)
Veluwezoom 5
1327 AA Almere

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Bert le Blanc

Gedurende mijn hele carrière heb ik mij op allerlei manieren bezig gehouden met het oplossen van conflicten en geschillen. Van nature ga ik op een bemiddelende manier te werk en probeer ik om mensen en hun standpunten dichter bij elkaar te brengen. Op aanraden van mensen om mij heen heb ik op een bepaald moment dan ook besloten om hier mijn werk van te maken. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan en sindsdien werk ik met veel plezier als mediator in Houten.

Meer over Bert le Blanc →

Stap voor stap door het scheidingstraject in Houten

Scheidingsmediation in Houten begint voor mij altijd met de vraag wie er het eerst genoemd heeft dat hij of zij wil scheiden. Daarna gaan we dieper in op de achtergronden daarvan. Hoe is het proces verlopen en staan jullie er allebei achter? Wat zijn jullie gevoelens over de situatie? Ook is het prettig wanneer jullie vertellen wat jullie van de scheidingsmediation in Houten verwachten. Samen stellen we vervolgens een stappenplan voor de mediation op. Het traject kan vlot verlopen, maar als jullie wat ruimer de tijd willen nemen om goed na te denken over jullie keuzes, dan kan dat natuurlijk ook.

Mensen die bij mij aan tafel komen, bevinden zich in een lastige en vaak chaotische conflictsituatie. Het begin van de mediation draait in veel gevallen dan ook om het herstellen van de communicatie en het scheppen van rust en overzicht. Is dat eenmaal gelukt, dan gaan we bezig met de financiële, juridische en praktische aspecten van de scheiding.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden
10 december 2023

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Dankzij mijn achtergrond in het bedrijfsleven heb ik veel ervaring met deze zaken, dus ook die kant van jullie echtscheiding in Houten is bij mij in goede handen. Samen maken jullie afspraken over de afwikkeling van het huwelijk en leggen jullie een goede basis voor de toekomst. Ik stel voor jullie het echtscheidingsconvenant op. 

Kinderen centraal bij echtscheiding in Houten

Wanneer jullie kinderen hebben, dan zal ik tijdens de eerste bijeenkomst al de vraag stellen of zij ‘het al weten’. Zo niet, dan denken we samen na over hoe jullie het willen gaan vertellen. Ook in de rest van de mediation in Houten spelen de kinderen een belangrijke rol. Zij mogen niet het slachtoffer worden van jullie scheiding en ook voor jullie zelf is het belangrijk om heldere, werkbare afspraken te maken over jullie toekomstige rol als ouders. Ook deze afspraken leg ik schriftelijk voor jullie vast, in dit geval in een ouderschapsplan. 

Goed gevoel over mediation in Houten

Het belangrijkste doel tijdens de scheidingsmediation in Houten is dat jullie allebei met een goed gevoel jullie handtekening onder de scheidingspapieren kunnen zetten. Willen jullie kennismaken om erachter te komen of ik jullie daarbij mag helpen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.