Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Online scheiden

Online scheiden is het afronden van uw huwelijk via internet. Voor het scherm van uw computer, laptop, tablet of smartphone regelt u vrijwel alles wat er bij een scheiding hoort. Een online scheiding kan op verschillende manieren plaatsvinden. Sommige stellen lukt het om vrijwel alles zelf te regelen en met alleen de noodzakelijke begeleiding hun huwelijk goed af te ronden. U kunt echter ook kiezen voor mediation bij online echtscheiding. De mediators van Dé ScheidingsMediator staan in heel Nederland voor u klaar. 

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Wat u mag verwachten van online scheiden bij Dé ScheidingsMediator 

De mediators van Dé ScheidingsMediator kunnen u helpen bij online scheiden. U mag van uw mediator bij een online scheiding dezelfde bijstand verwachten als tijdens een normale mediation. Het enige belangrijke verschil is dat de gesprekken online via een vergaderprogramma, bijvoorbeeld Microsoft Teams, plaatsvinden. Dat betekent dat uw mediator u ‘gewoon’ van A tot Z begeleidt tijdens uw echtscheiding. Hij of zij heeft alle benodigde kennis in huis over financiële, juridische en fiscale zaken en heeft veel aandacht voor de mens achter de scheiding. Dat houdt in dat uw mediator ruimte en tijd maakt voor de emotionele aspecten van de scheiding en dat eventuele kinderen een centrale plaats krijgen in het scheidingsproces. Bij Dé ScheidingsMediator kan online scheiden snel gaan, maar dat is niet noodzakelijk. U kunt de tijd nemen die u nodig heeft. Snelheid mag nooit ten koste gaan van zorgvuldigheid.  

Wat anderen over ons zeggen
Daar zijn we trots op
Review over Afra Koning, Nijmegen Betrokken, vriendelijk, rustig en zeer bekwaam
Mijn eerste en hopelijk laatste ervaring met een mediator. Mocht dit niet zo zijn, dan zal ik zeker Afra weer benaderen. Ze is rustig en zeer vakbekwaam en handelt alles zeer snel en correct af. Ook zal ze zorg dragen voor een eerlijke oplossing voor beide partijen, zonder dat het een vechtscheiding wordt. Afra, bij deze nogmaals bedankt voor de hulp en gastvrijeheid. Bert, Sint Anthonis 20-05-2021
Review over Geraldine Mandas, Leiden Snelle, zorgvuldige afwikkeling met persoonlijke aandacht.
Het is ontzettend fijn als je in een periode vol emoties kan worden ontzorgd. Ik heb Geraldine ervaren als een zeer kundig professional. Ze werkt snel en zorgvuldig, leest zich goed in in de stukken en schenkt te allen tijde volle aandacht aan de client. Die combinatie van haar vakkundigheid en een bijzonder empatisch vermogen is naar mijn idee uniek. Geraldine overziet de casus op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Eén loket voor alle issues is heel fijn en voorkomt dat je met je stukken en verhaal op verschillende deuren moet kloppen. Haar uitleg is helder, ze staat open voor alle vragen en is bovenal zeer prettig in de omgang. Ik had niet verwacht dat het convenant en het ouderschapsplan zo snel tot stand zouden komen. Betty, Den Haag 16-04-2021
Review over Patricia van der Zande, Utrecht Geweldig
Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig. Lisa, Breukelen 29-10-2020

Wat is online scheiden

Online scheiden is precies wat beide woorden samen al zeggen: via internet regelt u alles wat er bij een echtscheiding geregeld moet worden. Dat kan op verschillende manieren plaatsvinden en de mate van professionele begeleiding die daarbij gewenst of nodig is, verschilt per stel. Het is mogelijk om de benodigde documenten online aan te vragen en zelf samen in te vullen. In dat geval maakt u samen afspraken over zaken als de verdeling van de bezittingen, alimentatie en eventueel de regeling voor de kinderen. Alleen voor de controle van het door u opgestelde echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan en het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank heeft u dan een advocaat nodig.  

Een online scheiding kan echter ook andere vormen aannemen. U kunt online scheiden met hulp van een mediator. Onder begeleiding van uw mediator gaat u via een digitaal vergaderprogramma in gesprek om goede afspraken te maken over de afronding van uw huwelijk. Uw mediator regelt alle administratieve zaken.  

Is online scheiden verstandig 

Of online scheiden verstandig is, hangt van verschillende zaken af. Kiest u voor een online scheiding met minimale begeleiding, dan is het goed om u af te vragen of uw relatie nog goed genoeg is om samen tot goede afspraken te komen. Ook dient u in dat geval voldoende kennis over en ervaring met financiële en juridische zaken te hebben. Online scheiden met weinig begeleiding kan risicovol zijn, want het gaat vaak om complexe materie. Maakt u slecht geformuleerde of juridisch onhoudbare afspraken – en worden deze niet goed getoetst – dan kunnen die na het scheiden tot grote problemen leiden. Weliswaar is online scheiden goedkoop en kan het snel gaan, wanneer de zaken niet goed geregeld zijn, kan het achteraf alsnog duur en tijdrovend worden.  

Online scheiden met begeleiding van een mediator kan verstandig zijn wanneer uw relatie op dat moment dusdanig slecht is dat het voor u moeilijk is om in dezelfde ruimte te zijn. Omdat u elkaar alleen via het scherm ziet, voelt u mogelijk minder spanning en is het makkelijker om u te concentreren op de inhoud. Tegelijk kan het een nadeel zijn dat de verbinding via het scherm ook figuurlijk afstand schept. Mediation is bij uitstek geschikt om ook de emotionele aspecten van een echtscheiding te bespreken en een plaats te geven. Online kan het lastiger worden om de diepte in te gaan. Niettemin zullen de mediators van Dé ScheidingsMediator hier desgewenst ook online ruimte en tijd voor maken.   

Een voordeel van online scheiden met behulp van een mediator ten opzichte van reguliere mediation, is het ontbreken van reistijd. Alles wat u nodig heeft is een apparaat met scherm en een internetverbinding.  

Online scheiden met of zonder begeleiding 

Denkt u er samen goed uit te komen, dan is online scheiden zonder begeleiding een mogelijkheid. In dat geval regelt u uw echtscheiding bijna helemaal zelf. Alleen voor een aantal formele zaken heeft u de hulp van een deskundige nodig. Een online scheiding zelf regelen is echter niet voor iedereen weggelegd. Zo is het noodzakelijk dat uw onderlinge verstandhouding nog goed is. U dient immers samen in gesprek te gaan en goede afspraken te maken over de afronding van uw huwelijk. Daarnaast bent u zelf verantwoordelijk voor het invullen van de benodigde documenten. Hiervoor is enige kennis van juridische, financiële en fiscale zaken vereist.

Online scheiden met een mediator 

Kiest u via Dé ScheidingsMediator voor online scheiden mét begeleiding, dan neemt uw mediator u alle administratieve zaken uit handen. De mediator begeleidt de online gesprekken, waardoor het in de meeste gevallen makkelijker wordt om onderling goede afspraken te maken. Wilt u bepaalde dingen zelf doen dan kan dat uiteraard, maar in principe begeleidt de mediator uw echtscheiding van A tot Z.  

De mediators van Dé ScheidingsMediator hebben alle benodigde kennis in huis over financiële, juridische en fiscale zaken, maar bieden ook ruimte voor de emotionele aspecten van een echtscheiding. Daarnaast hebben ze veel aandacht voor eventuele kinderen. Online scheiden kan relatief snel gaan, maar zorgvuldigheid staat voorop. U bepaalt zelf het tempo van de online mediation.  

Vrijblijvende (online) afspraak met een mediator 

Bij de mediators van Dé ScheidingsMediator is een eerste kennismakingsgesprek altijd gratis en vrijblijvend. Ook bij online mediation bij echtscheiding is dat natuurlijk het geval. De mediator vertelt u graag meer over online scheiden met begeleiding. Er is altijd een mediator bij u in de buurt. Neem daarom contact op via Dé ScheidingsMediator.  

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode