Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Ouderschapsplan

Uw mediator begeleidt u bij de opstelling hiervan

Als u nog minderjarige kinderen hebt, bent u verplicht om samen een ouderschapsplan op te stellen waarin u over allerlei zorg- en opvoedingstaken afspraken maakt. Zie het als een spoorboekje waarin u vastlegt wat u jegens elkaar mag verwachten over de uitvoering van de zorg- en opvoedingstaken door de andere ouder.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Uw ouderlijk gezag blijft in stand na scheiding

Uw ouderlijk gezag blijft ook na de scheiding in stand. Daarin verandert dus niets. Wat wél veranders is dat u de zorg- en opvoedingstaken niet meer gelijktijdig verricht, maar om de beurt en op verschillende plaatsen.

Luisteren naar de mening van de kinderen

Het is erg van belang om uw kinderen, zeker zodra ze ouder dan 12 jaar zijn, daarbij te betrekken. Zij hebben natuurlijk niet het laatste woord, immers zijn ze nog minderjarig, maar door naar hen te luisteren voelen zij zich erkend en begrepen en zullen zij beter inzien waarom u die afspraken zo hebt gemaakt. De mediators van Dé ScheidingsMediator zijn getraind in problematiek rondom kinderen in echtscheidingssituaties. U vindt altijd een mediator bij u in de buurt: van een mediator in Enschede tot mediation in Amersfoort en van Zeeland tot in Groningen.

Bekijk alle mediators

Review over Jan Snijders, Breda Vriendelijke, correct, zorgt ervoor dat jouw vragen geen vragen meer zijn
Jan is een vriendelijke en correcte man, probeert op een ontspannen wijze je zo goed mogelijk door dit proces heen te helpen. Staat direct klaar voor je vragen en zoekt dingen uit als hij het zelf niet weet. Antwoord ook snel. Ik kan hem zeker aanbevelen. Hoop hem zelf niet meer nodig te hebben. Haha. Henk, Kesteren 16-09-2020

Goede afspraken in het ouderschapsplan over hoe u in de toekomst onderling overleg pleegt

Wat ook van bijzonder belang is dat u in het ouderschapsplan duidelijke afspraken maakt over de wijze waarop u met elkaar overleg pleegt en hoe u elkaar over het wel en wee van uw kinderen op de hoogte houdt. U blijft immers collega ouders en in dat opzicht verschilt de samenwerking niet van de samenwerking met uw collega op het werk.

Duidelijke afspraken in het ouderschapsplan over uw beider bijdrage aan de kinderkosten

Tot slot bevat het ouderschapsplan ook een financiële paragraaf, waarin duidelijke afspraken gemaakt worden hoeveel u beiden bijdraagt aan de onderhoudskosten van uw kinderen en hoelang u die bijdrage blijft betalen.

Dé ScheidingsMediator legt alle afspraken duidelijk vast

Onze ervaren scheidingsmediators zorgen dat alle denkbare onderwerpen in dit kader aan de orde komen en dat daar duidelijke afspraken over gemaakt worden. En vooral ook dat die afspraken goed en weloverwogen op papier komen te staan. Dat voorkomt immers veel toekomstige discussies.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode