1) Snel scheiden zonder advocaat

Zonder advocaat scheiden betekent sneller scheiden. In principe zijn er slechts drie afspraken nodig om een scheiding te finaliseren. Een gratis kennismakingsgesprek waarin we het hele traject uitleggen, de kosten op een rijtje zetten en alvast antwoord geven op enkele prangende vragen. Daarna volgt een afspraak om de huisvesting & financiën te bespreken, en tenslotte nog een afspraak over de kinderen. Scheiden zonder advocaat betekent dat je dus snel tot afspraken komt. Uiteraard houden we wel rekening met jou tempo. Mochten er meer afspraken nodig zijn, of zijn er speciale omstandigheden rondom het aanvragen van je scheiding, dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Jouw situatie is ons uitgangspunt.

Waarom mediation in plaats van een advocaat?

Scheiden zonder advocaat – en dus mét een mediator – is de meest kosteneffectieve en toekomst-proof manier om te scheiden. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is dit de meest aanbevolen methode. In plaats van “tegen elkaar” werken jullie namelijk samen met elkaar om tot de beste oplossing voor beide partijen te komen. Dit biedt de volgende voordelen:

3) Geen vechtscheiding

Een vechtscheiding kan voorkomen worden door te kiezen voor scheiden zonder advocaat. Een scheidingsbemiddelaar kijkt namelijk naar zowel jou als jouw ex-partners belangen.

We zullen wel eerlijk zijn: dit is niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je écht niet meer met jouw ex-partner door één deur kunt en elkaar het slechtste toewenst, dan is het beter om elk een eigen advocaat in te schakelen. Een advocaat behartigt alleen jouw belangen. Houd dan wel rekening met een langdurig en duur proces.

2) Samen ouder blijven voor de kinderen

Scheiden zonder advocaat betekent dat er voor beide partijen de mogelijkheid is om ouder te zijn voor de kinderen. Het belang van de kinderen wordt voorop gesteld en er wordt gekeken naar een oplossing waar beide partijen zich goed in kunnen vinden. Wanneer beiden ouders tevreden zijn over de gemaakte afspraken, dan is dit alleen maar positief voor de toekomst. Wat er namelijk ook gebeurt: je blijft altijd samen ouders van jouw kinderen.

Dé ScheidingsMediator: kwaliteit bij het afwikkelen van jouw scheiding

Scheiding zonder advocaat regelen? Kies voor kwaliteit bij scheiding met Dé ScheidingsMediator. Ons netwerk bestaat uit een groot aantal mediators die gespecialiseerd zijn in echtscheidingen, verspreid over heel Nederland. Of je nu op zoek bent naar een scheidingsbemiddelaar in Eindhoven, mediation in Venlo of een mediator in Amersfoort, je vindt altijd een mediator bij jou in de buurt.

Door verplichte nascholing en bijscholing kan je erop vertrouwen dat de kennis en kunde van onze mediators helemaal up to date is. Tevens hebben velen van hen ook nog een financiële en/of juridische opleiding genoten, zodat ze jou optimaal van dienst kunnen zijn. Wanneer je jouw scheiding zonder advocaat wilt afwikkelen, dan kan je kiezen voor Dé ScheidingsMediator. Naast de mediator heb je dan géén andere professionals meer nodig.