Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E contact@descheidingsmediator.nl

Scheiden zonder advocaat

Alles wat u moet weten

Wanneer u gaat scheiden, gaat u een heftige periode tegemoet. Er komt best veel bij kijken en er moeten belangrijke zaken geregeld worden, zeker wanneer u kinderen heeft. Externe hulp is hierbij noodzakelijk. Er zijn echter verschillende manieren waarop u deze hulp kunt inschakelen. Zo kunt u kiezen voor een advocaat, maar u kunt ook scheiden zonder advocaat. Scheiden zonder advocaat betekent dat u gaat scheiden met de hulp van een mediator. Wij vertellen u er graag meer over.

Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Waarom mediation in plaats van een advocaat?

Scheiden zonder advocaat - en dus mét een mediator - is de meest kosteneffectieve en toekomst-proof manier om te scheiden. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is dit de meest aanbevolen methode. In plaats van "tegen elkaar" werken jullie namelijk samen met elkaar om tot de beste oplossing voor beide partijen te komen. Dit biedt de volgende voordelen:

1) Snel scheiden zonder advocaat

Zonder advocaat scheiden betekent sneller scheiden. In principe zijn er slechts drie afspraken nodig om een scheiding te finaliseren. Een gratis kennismakingsgesprek waarin we het hele traject uitleggen, de kosten op een rijtje zetten en alvast antwoord geven op enkele prangende vragen. Daarna volgt een afspraak om de huisvesting & financiën te bespreken, en tenslotte nog een afspraak over de kinderen. Scheiden zonder advocaat betekent dat u dus snel tot afspraken komt. Uiteraard houden we wel rekening met uw tempo. Mochten er meer afspraken nodig zijn, of zijn er speciale omstandigheden, dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Uw situatie is ons uitgangspunt.

2) Samen ouder blijven voor de kinderen

Scheiden zonder advocaat betekent dat er voor beide partijen de mogelijkheid is om ouder te zijn voor de kinderen. Het belang van de kinderen wordt voorop gesteld en er wordt gekeken naar een oplossing waar beide partijen zich goed in kunnen vinden. Wanneer beiden ouders tevreden zijn over de gemaakte afspraken, dan is dit alleen maar positief voor de toekomst. Wat er namelijk ook gebeurt: u blijft altijd samen ouders van uw kinderen.

3) Geen vechtscheiding

Een vechtscheiding kan voorkomen worden door te kiezen voor scheiden zonder advocaat. Een mediator kijkt namelijk naar zowel úw als uw ex-partners belangen.

We zullen wel eerlijk zijn: dit is niet voor iedereen weggelegd. Wanneer u écht niet meer met uw ex-partner door één deur kunt en elkaar het slechtste toewenst, dan is het beter om elk een eigen advocaat in te schakelen. Een advocaat behartigt alleen úw belangen. Houd dan wel rekening met een langdurig en duur proces.

Dé ScheidingsMediator, een keurmerk voor kwaliteit bij scheiding

Dé ScheidingsMediator bestaat uit een groep ervaren MfN- registermediators, verspreid over heel Nederland. Elke mediator is gespecialiseerd in bemiddeling bij echtscheiding en is veelal financieel en/of juridisch geschoold. U wordt tijdens deze moeilijke periode dus deskundig bijgestaan door iemand met kennis, kunde en ervaring.

Alle aangesloten mediators van Dé ScheidingsMediator zijn verplicht tot na- en bijscholing om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom scheiden, op onder andere financieel, fiscaal en juridisch vlak. Dit betekent dat u géén andere deskundigen nodig heeft om uw scheiding af te wikkelen.

Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode