Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Elk verhaal heeft verschillende invalshoeken. Al op jonge leeftijd heb ik geleerd dat er in een bepaalde situatie vaak meerdere waarheden zijn. Ik wist dan ook al vroeg dat ik mij het best voel wanneer er ruimte is om daar ook naar te handelen. Dat doe ik nu al jarenlang als mediator in Venlo. Zeker in een scheidingsproces hebben beide partners vaak hun eigen verhaal en hun eigen waarheid over de reden van hun breuk. Daar besteden we tijdens de mediation dan ook uitgebreid aandacht aan.

overzicht en rust in scheidingsproces in Venlo

Tijdens de mediation in Venlo ga ik met begrip en gevoel én met jarenlange ervaring, deskundigheid en kennis te werk. Ik voel mij op mijn gemak in conflictsituaties en kan jullie op een vriendelijke, maar toch doortastende manier door het proces leiden. Ik behoud het overzicht en geef uitleg. Ik probeer al jullie vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, domme of rare vragen zijn er tijdens de mediation niet.

Gedurende de gesprekken behandelen we alle onderwerpen die horen bij een echtscheiding. Dat loopt uiteen van de vraag wat er met de (eigen) woning moet gebeuren tot aan de pensioenen en de beleggingen. Onder mijn leiding gaan jullie hier samen over in gesprek en jullie maken uiteindelijk zelf de afspraken. Misschien lijkt het voor jullie nu nog onmogelijk om überhaupt samen in gesprek te gaan. In de praktijk blijkt echter vrijwel altijd dat de communicatie hersteld wordt, de gesprekken weer op gang komen en oplossingen zich op een natuurlijke manier aandienen. De gemaakte afspraken leg ik voor jullie vast in een echtscheidingsconvenant. 

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Kinderen bij scheiding in Venlo

Ook al gaan jullie uit elkaar, wanneer jullie kinderen hebben blijven jullie voor altijd vader en moeder. Om hen niet de dupe van de scheiding te laten worden, is het belangrijk om goede afspraken over de zorg voor de kinderen te maken. Natuurlijk hebben zij hun verdriet en hun zorgen over de scheiding, maar ze zullen ook blij zijn wanneer ze merken dat jullie samen met mij de scheiding goed geregeld hebben. Jullie stellen samen een plan op, dat ik voor jullie vastleg als ouderschapsplan. 

Een klik met uw mediator in Venlo

Het laatste wat jullie tijdens een scheiding kunnen gebruiken is een teleurstellende mediator. Daarom vind ik het gratis kennismakingsgesprek erg belangrijk. Jullie – maar ik zelf ook – kunnen kijken of er een klik is en of ik voor jullie de juiste mediator ben. Is dat het geval? Dan gaan we samen het traject in. Neem contact op met Dé ScheidingsMediator Venlo.