Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E contact@descheidingsmediator.nl

Scheidingsbemiddelaar

Samen op zoek naar een oplossing

Het regelen van een scheiding via een scheidingsbemiddelaar, ook wel mediator genoemd, is in veel gevallen een effectieve manier om gezamenlijk tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is. Bij het regelen van de scheiding biedt de scheidingsbemiddelaar bemiddeling (mediation) zodat u en uw partner niet op zoek gaan naar het conflict, maar naar de oplossing.

Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Waarom kiezen voor een scheidingsbemiddelaar?

Vanzelfsprekend kunt u het maken van afspraken niet alleen, maar vaak ook niet samen. Begeleiding van een deskundige is daarom van groot belang. Een bemiddelaar geeft zowel u als uw partner de gelegenheid om u te uiten over welke oplossingen jullie zien en welke pijnpunten er zijn. Doordat de afspraken door jullie samen worden gemaakt, is het zeker dat jullie beide achter deze afspraken staan. Dit bevordert tevens het contact na de scheiding. Daarnaast is het uurtarief van een scheidingsbemiddelaar gemiddeld vele malen lager dan het uurtarief van een advocaat en verloopt de bemiddelingsprocedure sneller dan een procedure via de rechter.

Om het traject te laten slagen dienen beide partners gemotiveerd te zijn. Is dat niet het geval, dan is het verstandiger om een advocaat in te schakelen.

Wat zijn de scheidingsbemiddelaar kosten?

U wilt scheiden. Maar wat kost een scheidingsbemiddelaar? Tijdens een (gratis) informatie- en kennismakingsgesprek kan Dé ScheidingsMediator u een indicatie geven van het te verwachten kostenplaatje. Al onze aangesloten scheidingsbemiddelaars hanteren een vast uurtarief en verantwoorden hun werkzaamheden door overlegging van een verrichtingenstaat. Aan het begin van het proces informeert onze mediator u over de mogelijkheid van verkrijging van de toevoeging door de Raad voor de Rechtsbijstand welke afhankelijk is van uw eigen vermogen en/of inkomen. Komt u daarvoor in aanmerking, dan blijft uw eigen bijdrage beperkt tot het eigen risico bedrag dat de Raad voor de Rechtsbijstand in rekening brengt.

Kom in contact met Dé ScheidingsMediator

Wilt u graag gebruikmaken van een scheidingsbemiddelaar om uw scheiding af te wikkelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze bemiddelaar biedt u de juiste begeleiding waardoor u en uw partner het verleden achter zich kunnen laten. Wij helpen u graag op weg naar een nieuw begin!

Dé ScheidingsMediator, een keurmerk voor kwaliteit bij scheiding

Dé ScheidingsMediator bestaat uit een groep ervaren MfN- registermediators, verspreid over heel Nederland. Elke mediator is gespecialiseerd in bemiddeling bij echtscheiding en is veelal financieel en/of juridisch geschoold. U wordt tijdens deze moeilijke periode dus deskundig bijgestaan door iemand met kennis, kunde en ervaring.

Alle aangesloten mediators van Dé ScheidingsMediator zijn verplicht tot na- en bijscholing om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom scheiden, op onder andere financieel, fiscaal en juridisch vlak. Dit betekent dat u géén andere deskundigen nodig heeft om uw scheiding af te wikkelen.

Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode