Waarom kiezen voor een scheidingsbemiddelaar?

Vanzelfsprekend kan je bij het maken van afspraken niet alleen, maar vaak ook niet samen. Begeleiding van een deskundige is daarom van groot belang. Een bemiddelaar geeft zowel jou als jouw partner de gelegenheid om je te uiten over welke oplossingen jullie zien en welke pijnpunten er zijn. Doordat de afspraken door jullie samen worden gemaakt, is het zeker dat jullie beide achter deze afspraken staan. Dit bevordert tevens het contact na de scheiding. Daarnaast is het uurtarief van een scheidingsbemiddelaar gemiddeld vele malen lager dan het uurtarief van een advocaat en verloopt de bemiddelingsprocedure sneller dan een procedure via de rechter.

Om het traject te laten slagen dienen beide partners gemotiveerd te zijn. Is dat niet het geval, dan is het verstandiger om een advocaat in te schakelen.

Dé ScheidingsMediator – Ervaring, Kennis & Kwaliteit

Wil je graag gebruikmaken van een scheidingsbemiddelaar om jouw scheiding af te wikkelen? Dé Scheidingsmediator staat voor kwaliteit bij scheiden. Ons netwerk van scheidingsbemiddelaars is te vinden in heel Nederland, dus óók bij jou in de buurt. Het maakt dus niet uit of je mediation in Arnhem zoekt, graag in contact komt met een mediator in Venlo óf op zoek bent naar een scheidingsbemiddelaar in Eindhoven; Dé Scheidingsmediator heeft locaties door heel het land. Elk van onze mediators is aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland en beschikt dus over een MfN accreditatie. Daarnaast zijn bij- en nascholing verplicht, en zijn veel van onze scheidingsmediators juridisch en/of financieel geschoold.

Dit in combinatie met de jarenlange ervaring zorgt ervoor dat de mediators van Dé ScheidingsMediator je perfect kunnen bijstaan tijdens de emotionele periode rond jouw scheiding. Daarnaast heb je géén andere professionals nodig. Vind via de onderstaande zoekfunctie een scheidingsbemiddelaar bij jou in de buurt. Wij helpen je graag op weg naar een nieuw begin!

Wat zijn de kosten van een scheidingsmediator?

Je wil scheiden. Maar wat kost een scheidingsbemiddelaar? Tijdens een (gratis) informatie- en kennismakingsgesprek kan Dé ScheidingsMediator een indicatie geven van het te verwachten kostenplaatje. Al onze aangesloten scheidingsbemiddelaars hanteren een vast uurtarief en verantwoorden hun werkzaamheden door overlegging van een verrichtingenstaat. Aan het begin van het proces informeert onze mediator jou over de mogelijkheid van verkrijging van de toevoeging door de Raad voor de Rechtsbijstand welke afhankelijk is van jouw eigen vermogen en/of inkomen. Kom je daarvoor in aanmerking, dan blijft jouw eigen bijdrage beperkt tot het eigen risico bedrag dat de Raad voor de Rechtsbijstand in rekening brengt.