Elma Schouten

Hengelosestraat 100
7514AK Enschede

T 054 120 1557
E [email protected]

Mediator Twente

Elma Schouten

  • Hamerstraat 10
  • 7556MZ Hengelo
054 120 1557 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust MfN registermediator RFEA i.o.
Gesprekslocaties in de buurt
Hengelo (6645km)
Hamerstraat 10, 7556MZ Hengelo
Oldenzaal (6650km)
Titus Brandsmastraat 7, 7572CE Oldenzaal
Enschede (6652km)
Hengelosestraat 100, 7514AK Enschede
Bij u thuis
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust MfN registermediator RFEA i.o.
Scheidingsbemiddelaar Elma Schouten

Wat mag u van mij, Elma Schouten, als uw scheidingsmediator in Twente verwachten?

Een scheiding is niet iets waartoe men lichtzinnig besluit. Daar gaat vaak heel wat aan vooraf. Maar als u het dan samen besloten hebt, moet er nog zoveel geregeld worden. Waarmee kan ik u helpen? Om te beginnen kan ik u structuur bieden en alle zaken die u moet regelen en waar u aan moet denken voor u in kaart brengen. Ik kan als scheidingsmediator in Twente een echtscheidingsovereenkomst opstellen en berekeningen maken betreffende de vermogensverdeling, kinderalimentatie en eventuele partneralimentatie. Ook het ouderschapsplan waarin u de afspraken rondom de zorg en het contact met de kinderen vastlegt stel ik voor u op. De gesprekken om tot de afspraken te komen zal ik begeleiden. Wanneer er kinderen zijn, dan met aandacht voor de kinderen, het ouderschap én ook voor elkaar. Een nieuwe start als collega-ouders of alleen als ex-partners.

Contact opnemen

Contact opnemen met Elma Schouten

Uw mediator in Twente

Mediation in Twente

Ik probeer als scheidingsbemiddelaar een veilige sfeer te creëren voor een open en eerlijk gesprek, waarvan jullie de inhoud bepalen. Mijn doel is dat jullie onderlinge communicatie herstelt en jullie bij voorkeur weer samen door één deur kunnen of in ieder geval duidelijkheid creëren over hoe jullie verder willen. Luisteren, respect, integriteit en empathie zijn voor mij de belangrijkste kenmerken van mediation en coaching.

In 2015 startte ik mijn scheidingspraktijk. Juist omdat scheiden complex is en er veel verschillende facetten zijn, besloot ik mij op te laten leiden in al deze facetten. Naast MfN register mediator en MfN Familiemediator vind ik het belangrijk dat kinderen een stem kunnen krijgen tijdens de scheiding. Zij hebben er niet om gevraagd, hoor ik vaak in mijn praktijk. Maar ook als de scheiding complex dreigt te worden kan ik als SCHIP mediator jullie helpen om de communicatie weer te herstellen en afspraken te kunnen maken. Dat is allemaal de emotionele en juridische kant. Maar even belangrijk is de financiële en fiscale kant van de scheiding. Om dat ook goed te kunnen begeleiden, heb ik als scheidingsmediator in Twente ervoor gekozen de specialistische opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur te volgen.

Wat is mijn drijfveer?

Als mediator in Twente word ik blij wanneer mijn cliënten het gevoel hebben dat ze gehoord zijn, dat ze geïnformeerd zijn en op basis daarvan goede keuzes hebben kunnen maken.

Beschikbaarheid en bereikbaarheid van Dé ScheidingsMediator Twente

Wilt u een scheiding aanvragen of bent u benieuwd naar de kosten van echtscheiding en spreekt mijn werkwijze u aan, maak dan gerust een afspraak voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Dit kan ook ’s avonds of in het weekend plaatsvinden. Over het algemeen vindt dit gesprek en de mediationgesprekken bij u thuis plaats, maar indien dit niet mogelijk is kan ik als scheidingsmediator in Twente in overleg een ruimte bij u in de buurt zoeken. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal één uur en de mediationgesprekken ca. twee uur. In het kennismakingsgesprek kan ik u meer uitleggen over de werkwijze en kunt u beiden uw mening vormen of ik de persoon ben die geschikt is om u door deze lastige periode te begeleiden.

Contact opnemen 054 120 1557
Interessante artikelen
054 120 1557 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Elma Schouten