Wat doet een scheidingsmakelaar?

U heeft reeds al kort kunnen lezen wat een scheidingsmakelaar zoal doet, maar hier gaan we er nog wat dieper op in. Een scheidingsmakelaar, ook wel een mediator genoemd, begeleidt het gehele scheidingsproces en de noodzakelijke gesprekken, om vervolgens samen met u tot afspraken te komen. U gaat in gesprek over de kinderen, de woning, de verdeling van de spullen en de financiën. Over alle onderwerpen worden gemeenschappelijke afspraken gemaakt waar u zich beiden in kunt vinden.

Deze afspraken worden vervolgens door de scheidingsmakelaar vastgelegd in een overeenkomst (echtscheidingsconvenant) en eventueel een ouderschapsplan, wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn. De scheidingsmakelaar heeft het streven om op de meest optimale wijze de wensen van alle betrokkenen te realiseren. Uiteindelijk maakt u zelf de afspraken: de mediator zal alleen als neutraal tussenpersoon het proces begeleiden en, waar nodig, informatie verschaffen.

Wat kost een scheidingsmakelaar?

De kosten die worden gemaakt bij een echtscheiding hangen nauw samen met de relatie die u met uw aanstaande ex-partner heeft en van uw omstandigheden. Heeft u kinderen, een eigen huis of bedrijf en zijn jullie getrouwd? Zomaar wat zaken die meespelen omtrent het bepalen van de kosten van een scheiding.

Wat betreft de kosten van de scheidingsmakelaar: deze kunnen sterk variëren, maar bij Dé ScheidingsMediator kunt u het gehele proces al regelen vanaf €55,- per persoon, indien u recht heeft op subsidie. Wij zoeken dit graag voor u uit.

Neem contact op met een mediator in uw buurt, en laat de kosten gratis en vrijblijvend berekenen.

Waarom kiezen voor Dé ScheidingsMediator?

Dé ScheidingsMediator bestaat uit een groep MfN-registermediators die beschikken over de nodige ervaring met betrekking tot de bemiddeling bij een echtscheiding. Doordat de mediators die aangesloten zijn bij Dé ScheidingsMediator een continue verplichting tot bij- en nascholing hebben, kunnen we u garanderen dat zij voortdurend betrokken en geïnformeerd blijven bij iedere vorm van scheidingsoverleg. De bemiddelaars die actief zijn bij Dé ScheidingsMediator beschikken allen over de vereiste financiële, fiscale en juridische kennis. U heeft dus geen andere professionals meer nodig bij het regelen van uw scheiding. U kunt bij ons terecht in heel Nederland: we hebben een scheidingsmakelaar in Nijmegen tot aan Amsterdam.