Erkende kwaliteit

Het MfN-register voert kwaliteitscontroles uit onder de MfN-registermediators. Kwaliteit en ervaring moeten worden aangetoond en zijn daarmee gegarandeerd. Zo dienen de aangesloten mediators bij voorbeeld jaarlijks hun Permanente Educatie (PE) punten te behalen.

Kwaliteit gewaarborgd bij Dé ScheidingsMediator

Specifiek voor het vak echtscheidingsmediator is een gespecialiseerde opleiding vereist. Ook hier ziet de MfN op toe, om de kwaliteit en actualiteit te verzekeren. Verder is goede intervisie een vereiste. Collega-echtscheidingsmediators behoren elkaar scherp te houden en te inspireren.

Dé ScheidingsMediator heeft deze intervisie standaard in haar community visie opgenomen. De aangesloten mediators kennen elkaar goed en helpen elkaar vanuit hun eigen specialisaties. Sommigen zijn gespecialiseerd in fiscaliteit of pensioen, anderen in multiculturaliteit en weer anderen in omgaan met autisme of heftig pubergedrag bij scheiding.

Dé ScheidingsMediator

Bent je op zoek naar een erkende, gekwalificeerde MfN registermediator die je kan bijstaan tijdens je scheiding? Dé ScheidingsMediator helpt je graag verder. Plan een gratis kennismakingsgesprek bij Dé Scheidingsmediator bij jou in de buurt.

Bescherming bij klachten over mediation

Binnen het MfN-register onderhoudt de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) het registerbeheer en de uitvoering van het kwaliteitsstelsel. Wanneer je als cliënt klachten hebt, kun je ervoor kiezen om via het SKM een klachtenprocedure te starten. Alle MfN-registermediators vallen namelijk onder de tuchtrechtspraak van Stichting Tuchtrechtspraak Mediators (STM). Ook dit borgt de kwaliteit van de mediation en biedt je als cliënt bescherming tegen onzorgvuldig en nalatig handelen door de mediator.

Gesubsidieerde rechtsbijstand met een MfN-registermediator

Afhankelijk van het inkomen en vermogen, vergoedt de overheid in sommige gevallen (een deel van) de kosten van scheidingsmediation. Alleen MfN-registermediators kunnen hun cliënten op basis van deze gesubsidieerde rechtsbijstand helpen. Mensen die gaan scheiden en hier recht op hebben, komen zodoende altijd bij een MfN-registermediator terecht en zijn daardoor verzekerd van een kwalitatief goede en betrouwbare mediator.

Het laten begeleiden van de scheiding door een MfN-registermediator kent zodoende allerlei voordelen. Deze certificering biedt de beste garantie voor kwaliteit en professionaliteit en kan bij gesubsidieerde rechtsbijstand aanzienlijk lagere kosten opleveren.

Links

Beroepsregistratie voordelen
Mediators Federatie: algemene informatie