Hulp van een mediator

Wens je op een goedkope en soepele manier afspraken te maken met je partner, dan kan het inschakelen van een mediator handig zijn. De scheidingsmediator leidt de gesprekken tussen jou en je (ex)partner en adviseert waar nodig. Uiteindelijk beslissen jullie zelf welke weloverwogen afspraken er worden gemaakt. Zodra er op alle gebieden duidelijke afspraken zijn gemaakt, zal de mediator de afspraken vastleggen in een echtscheidingsconvenant en, indien nodig, in een ouderschapsplan.

De inzet van een scheidingsbemiddelaar is veel goedkoper dan een proces op tegenspraak bij de rechtbank. Een mediator bemiddelt onder andere bij het maken van afspraken over de kinderen, verdeling van bezittingen en alimentatie. Onze mediator zorgt er tevens voor dat er gedurende het proces aandacht is voor de verwerking van de scheiding. Goedkoop scheiden kan dus met mediation!

Goedkoop scheiden met mediation?

Goedkoop scheiden? Maak dan een afspraak met een van onze mediators bij jou in de buurt. Van Nijmegen tot Amsterdam en van een mediator in Veendam tot in Enschede: Dé ScheidingsMediator zit verspreid over heel Nederland. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis én vrijblijvend. Dankzij onze ruime ervaring en expertise kunnen wij je scheidingsproces op professionele wijze van A-Z regelen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

De voordelen van bemiddeling bij scheiding

Aangezien het maken van afspraken vaak niet in gezamenlijk overleg lukt, is begeleiding van een deskundige dikwijls noodzakelijk. Mediation geeft jou en je partner de gelegenheid om je te uiten over welke pijnpunten er zijn en welke oplossingen jullie zien. Alle afspraken worden door jullie samen gemaakt en daarom ben je ervan verzekerd dat de afspraken voor jullie beiden acceptabel zijn. Het uurtarief van een scheidingsbemiddelaar is daarnaast vele malen lager dan van een advocaat. Ook verloopt de procedure veel sneller dan een procedure op tegenspraak via de rechter. Wil je goedkoop scheiden? Schakel dan dus een van onze mediators in!