Creatieve oplossingen met een koophuis na scheiding

Wanneer uit de berekeningen blijkt beide partners niet in het huis kunnen blijven wonen, dan gaan we zoeken naar goed werkbare alternatieven. In de praktijk worden vaak oplossingen gevonden waar niemand eerder bij heeft stilgestaan. Scheiden met een koophuis kan op vele manieren. De mediator beschikt over de benodigde financiële, fiscale en juridische kennis, maar óók over een gezonde dosis creativiteit. Hierdoor kunnen unieke maatwerkoplossingen worden bedacht waar je beiden achter staat en die tevens voldoen aan alle wetten en regels.

De hypotheek overdragen naar één partner?

Als je de beschikking hebt over een koophuis en gaat scheiden, dan zullen we met je meedenken over de mogelijkheden waarbij een van jullie het huis en de hypotheek overneemt. Dit betekent dat de andere partner uitgekocht moet worden. Als Dé ScheidingsMediator begeleiden wij je bij het vaststellen van de afkoopwaarde van de woning. Soms is daarvoor een taxatie nodig. Uiteindelijk is het de bank die bepaalt of iets daadwerkelijk kan plaatsvinden, en de ander kan worden ontslagen uit zijn of haar hoofdelijke aansprakelijkheid.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
17 november 2023

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Scheiden met een huurwoning?

Heb je een huurwoning? Dan wijzen wij je de weg hoe een van beiden het huurcontract kan voortzetten en welke mogelijkheden de ander heeft.

Contactformulier