Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Koophuis en scheiden

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer u gaat scheiden, is een koophuis vaak het grootste en belangrijkste materiële aspect dat aan bod komt. Een of beide partners zullen, afhankelijk van de financiële middelen en mogelijkheden, de koopwoning na een scheiding moeten verlaten. Uw scheidingsmediator zal de mogelijkheden samen met u op een rijtje zetten en deze stuk voor stuk doorrekenen om te kijken welke optie voor u het beste werkt.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

De hypotheek overdragen naar één partner?

Als u de beschikking heeft over een koophuis en gaat scheiden, dan zullen we voor u berekenen of de mogelijkheid bestaat dat een van u beiden het huis en de hypotheek overneemt. Dit betekent dat de andere partner uitgekocht moet worden. Het berekenen van de uitkoopsom is iets dat Dé ScheidingsMediator voor zijn rekening neemt. Doordat de mediator volledig neutraal in het traject staat, wordt er een onpartijdige en op feiten beruste berekening gemaakt. Zo kan het koophuis na de scheiding in het bezit blijven van één van u, terwijl de ander een eerlijke vergoeding ontvangt.  

Review over Anouk van der Jagt, Zaandam Goede begeleiding.
Mijn ex en ik hadden al het een en ander samen overlegt. En hier werden we goed in begeleid om dit goed en netjes op papier te krijgen. Met aanvullende tips en informatie. Tamara, Zaandam 27-01-2021

Creatieve oplossingen met een koophuis na scheiding

Wanneer uit de berekeningen blijkt beide partners niet in het huis kunnen blijven wonen, dan gaan we zoeken naar goed werkbare alternatieven. In de praktijk worden vaak oplossingen gevonden waar niemand eerder bij heeft stilgestaan. Scheiden met een koophuis kan dus op vele manieren. De mediator beschikt over de benodigde financiële, fiscale en juridische kennis, maar óók over een gezonde dosis creativiteit. Hierdoor kunnen unieke maatwerkoplossingen worden bedacht waar u beiden achter staat en die tevens voldoen aan alle wetten en regels.  

Scheiden met huurwoning?

Heeft u een huurwoning? Dan wijzen wij u de weg hoe een van beiden het huurcontract kan voortzetten en welke mogelijkheden de ander heeft.

Kom in contact  

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode