Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Scheiden en dan?

Dé ScheidingsMediator biedt hulp bij echtscheidingen

Een scheiding is een emotioneel heftige periode waarin er veel op u afkomt. U moet veel beslissingen nemen en afspraken maken. Maar waar moet u beginnen? Wat komt er allemaal bij een scheiding kijken? Welke afspraken en beslissingen dient u te maken? En wat zijn de te nemen stappen bij scheiding? Kortom: ‘Scheiden, en dan?’ Wij geven graag antwoord op al uw vragen. Voorop staat dat de mediators van Dé ScheidingsMediator u uitstekend kunnen helpen. Houdt de vraag ‘Scheiden, wat nu?’ u bezig? Neem dan contact op met een scheidingsmediator bij u in de buurt.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Dé ScheidingsMediator is neutraal en onpartijdig, maar begripvol 

De mediator van Dé ScheidingsMediator treedt op als een neutraal, onafhankelijk én begripvol persoon. Hij of zij zorgt dat het gesprek tussen u en uw (ex-)partner op gang komt en/of blijft. Uw mediator zal goed luisteren naar uw verhalen en meningen en blijft er voortdurend op letten dat uw belangen de verdiende aandacht krijgen. De mediator helpt u bij het krijgen van alle antwoorden op de vraag: ‘Ik wil scheiden, en nu?’ 

Neem contact met ons op

Dé ScheidingsMediator bewaakt het evenwicht aan tafel 

Dat ieder mens anders is, is een open deur. Partners hebben ieder hun eigen kwaliteiten, kennis, meningen en gevoelens. De een spreekt soms gemakkelijker dan de ander of is beter in staat om zijn of haar gevoelens te uiten. Dan is het belangrijk dat beiden dezelfde kansen krijgen om hun verhaal te doen en hun emoties te uiten. De mediator bewaakt dat proces.  

Zo kan het ook gebeuren dat de ene partij financieel beter onderlegd is, of meer kennis heeft van juridische zaken dan de ander. Soms heeft iemand simpelweg niets met cijfers of juridische termen. In die gevallen zorgt de mediator ervoor dat alle financiële informatie en de juridische zaken op een eenvoudige manier uitgelegd worden. De mediator is pas tevreden als beide partijen de uitleg voor de volle 100 procent begrijpen. Wanneer u antwoord probeert te krijgen op de vraag: ‘Scheiden, en dan?’, dan hoeft u nooit bang te zijn dat de afwikkeling van de scheiding voor u te ingewikkeld is. De mediator bewaakt het evenwicht aan tafel en zorgt ervoor dat geen van beide partijen een voorsprong heeft dankzij zijn of haar kennis of kwaliteiten.  

Wat anderen over ons zeggen
Daar zijn we trots op
Review over Elma Schouten, Enschede Deskundig
Fijn in de omgang deskundig betrokken . Patricia, Enschede 24-07-2021
Review over Ivette Folkers, Emmen Snel en deskundig oordeel zonder gedoe.
Fijn in omgang. Begripvol en luisteren naar beide partijen. Ronald, Hardenberg 01-12-2020
Review over Richard Gregoire, Rotterdam Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!
Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid. Andre, Den Haag 11-03-2021

Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding? 

Het antwoord op de vraag ‘scheiden, wat nu?’ is niet heel eenvoudig. Bij een echtscheiding komt immers veel kijken. Om te beginnen krijgen mensen die gaan scheiden vaak veel emoties te verwerken. Boosheid, verdriet, wanhoop en teleurstelling vechten vaak om voorrang. Los daarvan moeten er heel wat financiële, juridische, fiscale en praktische zaken geregeld worden. Bij de vraag ‘scheiden, en dan?’ speelt bijvoorbeeld mee wat er met de eigen woning moet gebeuren, hoe het vermogen en de spullen verdeeld worden en wat de gevolgen zijn voor de belastingaangifte. Heeft u kinderen, dan moeten er over hen vanzelfsprekend eveneens goede afspraken gemaakt worden. Tevens moet de echtscheiding via de rechtbank formeel afgehandeld worden.  

U heeft gezegd: ‘Ik wil scheiden, en nu?’ De mediators van Dé ScheidingsMediator brengen graag voor u in kaart wat er allemaal bij úw echtscheiding komt kijken.  

Neem contact met ons op

Scheiden in 7 stappen 

Wanneer u overweegt om te gaan scheiden en u zichzelf de vraag ‘scheiden, en dan?’ stelt, dan is het goed om te weten dat een echtscheidingsproces globaal uit 7 stappen bestaat.  

  • Stap 1: U neemt het definitieve besluit dat u wilt scheiden van uw partner.

  • Stap 2: U gaat met uw partner in gesprek om duidelijk te maken dat u een einde wilt maken aan uw huwelijk.

  • Stap 3: Heeft u kinderen, dan vertelt u hen dat u en uw partner besloten hebben om te gaan scheiden.

  • Stap 4: U bepaalt hoe u de scheiding wilt gaan afhandelen. Dat kan via een mediator of een advocaat.

  • Stap 5: U doorloopt het echtscheidingsproces en maakt afspraken over de afwikkeling van de scheiding.

  • Stap 6: U legt de afspraken vast in een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan.

  • Stap 7: U maakt de echtscheiding officieel via de rechtbank.

Voor meer informatie over deze stappen kunt u terecht op de scheiden stappenplan pagina.

Zorgvuldige vastlegging van afspraken in convenant en ouderschapsplan 

Zodra er op alle onderdelen duidelijke afspraken gemaakt zijn, is het belangrijk dat deze op een zorgvuldige en juridisch juiste manier worden vastgelegd in het convenant en (indien nodig) in het ouderschapsplan. De Mediators van Dé ScheidingsMediator zorgen ervoor dat deze juridische documenten ‘waterdicht' zijn, waardoor toekomstige conflicten voorkomen worden. 

De mediators van Dé ScheidingsMediator garanderen dat er duidelijke, eerlijke en weloverwogen afspraken worden gemaakt waar beide partijen na hun scheiding mee uit de voeten kunnen. Zo kan het verleden op een nette manier worden afgesloten en wordt er een goede basis gelegd voor de toekomst. U kunt er op rekenen dat er nadrukkelijk rekening is gehouden met uw individuele belangen, maar natuurlijk ook met die van uw eventuele kinderen. Zijn alle documenten getekend en is de scheiding officieel? Dan weet u zeker dat de vraag ‘ik wil scheiden, en nu?’ voor u op een goede manier is beantwoord.  

Neem contact met ons op

Mediator of advocaat 

Bij de vraag: ‘scheiden, en dan?’ is het erg belangrijk of u kiest voor een advocaat of een mediator. Voor de afhandeling van uw echtscheiding en uw (eventuele) relatie als ouders, kan deze keuze een groot verschil maken. Een echtscheiding wordt door de rechter uitgesproken, maar voordat het zover is dient u eerst een mediator of advocaat in te schakelen. Een advocaat is er in de meeste gevallen alleen voor u of uw partner en behartigt dus enkel de belangen van één partij. Een scheidingsmediator is opgeleid om u te begeleiden in de onderlinge communicatie, is er voor jullie beiden en helpt jullie om er samen uit te komen. ‘Scheiden, wat nu?’ Schakel een mediator van Dé ScheidingsMediator in.  

Mediator 

Om de gevolgen van scheiding te regelen is mediation een uitstekend middel. Bij mediation wordt er ruimte geboden voor emotie en wordt er dieper ingegaan op de wensen van de cliënten. Dit is erg belangrijk, omdat er achter elke wens een verhaal zit. De mediator helpt om samen afspraken te maken over de afhandeling van de echtscheiding en voor de toekomst. Gezamenlijk wordt er een convenant en eventueel een ouderschapsplan opgesteld. 

Gezamenlijke advocaat 

Schakelt u een advocaat in, dan is er minder ruimte voor emotie. De echtscheiding wordt op een juridische en zakelijke manier afgehandeld. De advocaat maakt de juridische gevolgen voor u en uw gezin inzichtelijk en legt de gemaakte afspraken vast in een convenant en eventueel in een ouderschapsplan. 

Eigen advocaat 

Maken u en uw partner beide gebruik van een eigen advocaat, dan zal deze strijden voor de belangen van de cliënt. Er is geen onderling overleg en u kunt zelf geen afspraken maken met de ander. Het inschakelen van een eigen advocaat zal waarschijnlijk de meeste tijd in beslag nemen en is aan te raden wanneer er écht geen overleg mogelijk is tussen u en uw partner. 

 

Neem contact met ons op

‘Scheiden, en dan?’ Kom in contact met Dé ScheidingsMediator 

Worstelt u met de vraag: ‘Scheiden, hoe nu verder?’ Kom in contact met één van onze mediators. Wij zijn landelijk actief, waardoor er vrijwel altijd een mediator in de buurt is. Zo kunt u bij ons terecht voor hulp tijdens uw echtscheiding in Eindhoven, Maastricht, Steenwijk of Rotterdam, maar ook in Amsterdam, Zwolle of Groningen. Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Wat anderen over ons zeggen
Daar zijn we trots op
Review over Richard Gregoire, Rotterdam Geweldige mediator
Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden. Eveline, Den Haag 10-06-2021
Review over Elly Kuijvenhoven, Arnhem Staat voor haar werk
Een vriendelijk vrouw, die staat voor haar werk en weet wat ze doet. Een luisterend persoon, voor alle partijen Sigrid, Zevenaar 17-05-2021
Review over Richard Gregoire, Rotterdam Veel kennis van zaken en neemt de tijd
Richard is een rustige en duidelijke mediator. Neemt de tijd voor je en legt alles goed uit. Heeft veel verstand van zaken en verteld duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren, wat er nodig is en wat er allemaal op je af gaat komen. Helpt je op elk vlak en heeft een groot netwerk waarmee hij je andere mensen kan aanwijzen die je met andere belangrijke zaken verder kan helpen (denk aan hypotheekadviseurs, notaris e.d.) Ik ben uiterst tevreden over Richard en zou hem zeker willen aanraden. Ron, Hellevoetsluis 09-12-2021

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode