Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Valkenburg (6km)
Vroenhof 116
6301 KJ Valkenburg
Mediator Geleen (17km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Heerlen (21km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Ik beschouw mijzelf als een bruggenbouwer. Gedurende mijn werkzame leven ben ik langzaam veranderd van iemand die altijd wilde winnen en anderen wilde overtuigen, in iemand die luistert, analyseert en via een goed gesprek probeert om tot een optimale oplossing te komen. Ik ben er heilig van overtuigd geraakt dat een goede dialoog geen deuren sluit, maar deuren opent.

Sinds enkele jaren pas ik die overtuiging toe als scheidingsmediator in Maastricht. Het Zuid-Limburgse landschap staat voor mij symbool voor wat ik doe. Net als het heuvellandschap kent een relatie toppen en dalen. En net als de Maas is een relatie soms rustig en soms grillig en turbulent. Maar eveneens net als het landschap en de rivier, is ieder mens hoe dan ook bijzonder en puur. Die top en het dal en de beide kanten van de rivier kunnen zorgen voor een breuk en verdeling, maar ook juist uitnodigen tot verbinding. Als faciliterende mediator help ik om bruggen te bouwen en de communicatie weer op gang te brengen.

Meer over Jo Augustin →

Oplossingen dankzij mediation bij echtscheiding in Maastricht

Voor een geslaagde mediation bij echtscheiding is het belangrijk dat beide partijen beseffen dat ze zelf het conflict moeten duiden en weergeven. Ook is het noodzakelijk dat ze er alles aan willen doen om er samen tijdens de mediation uit te komen. Ik bewaak dat proces. Ik stuur het gesprek zodanig dat alle belangrijke feiten, meningen en perspectieven op tafel komen. Aan de hand daarvan kan een oplossing gekneed en gevormd worden, die voor beide partijen optimaal is. Emoties gaan we tijdens de gesprekken niet uit de weg. Beide partijen hebben immers altijd hun eigen waarheid en gevoelens en daarvoor hoeft niemand zich te schamen.

Wat anderen over Mediator Maastricht zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, is dat een extra reden om tijd en energie in een goede afronding van het huwelijk te steken. Het doel van de mediation is enerzijds om de relatie tussen u als partners te verbreken, maar anderzijds om de band als ouders onverminderd sterk te houden. Dat kan alleen met een goede en duurzame uitkomst van de mediation.

Kansen en mogelijkheden bij echtscheiding

Een scheiding brengt veel onzekerheid met zich mee. Wat gebeurt er allemaal op financieel gebied? Wat doen we met het huis? En wie gaat waar wonen? De emotie wint het dan maar al te vaak van de ratio. Als scheidingsmediator in Maastricht is het mijn taak om u langs al die onzekerheden te begeleiden richting uw eigen oplossingen. De financiële aspecten en wet- en regelgeving probeer ik voor mijn cliënten zoveel mogelijk in hapklare brokken te verdelen, zodat het overzichtelijk en ‘verteerbaar’ blijft. Op die manier ontstaat er gaandeweg het traject weer zicht op nieuwe kansen en leggen we samen een goede basis voor de toekomst.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Veel mensen in Zuid-Limburg hebben dankzij scheidingsmediation al ervaren dat er na het dal ook voor hen weer nieuwe toppen volgen. En dat er – wanneer ze eenmaal ‘de Maas overgestoken zijn’ en hun scheiding goed hebben afgerond – weer nieuwe gebieden te ontdekken zijn. Mag ik ook u door het dal begeleiden en nieuwe vergezichten laten zien? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.