Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Valkenburg (6km)
Vroenhof 116
6301 KJ Valkenburg
Mediator Geleen (17km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Heerlen (21km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Ik beschouw mijzelf als een bruggenbouwer. Gedurende mijn werkzame leven ben ik langzaam veranderd van iemand die altijd wilde winnen en anderen wilde overtuigen, in iemand die luistert, analyseert en via een goed gesprek probeert om tot een optimale oplossing te komen. Ik ben er heilig van overtuigd geraakt dat een goede dialoog geen deuren sluit, maar deuren opent.

Sinds enkele jaren pas ik die overtuiging toe als scheidingsmediator in Maastricht. Het Zuid-Limburgse landschap staat voor mij symbool voor wat ik doe. Net als het heuvellandschap kent een relatie toppen en dalen. En net als de Maas is een relatie soms rustig en soms grillig en turbulent. Maar eveneens net als het landschap en de rivier, is ieder mens hoe dan ook bijzonder en puur. Die top en het dal en de beide kanten van de rivier kunnen zorgen voor een breuk en verdeling, maar ook juist uitnodigen tot verbinding. Als faciliterende mediator help ik om bruggen te bouwen en de communicatie weer op gang te brengen.

Meer over Jo Augustin →

Oplossingen dankzij mediation bij echtscheiding in Maastricht

Voor een geslaagde mediation bij echtscheiding is het belangrijk dat beide partijen beseffen dat ze zelf het conflict moeten duiden en weergeven. Ook is het noodzakelijk dat ze er alles aan willen doen om er samen tijdens de mediation uit te komen. Ik bewaak dat proces. Ik stuur het gesprek zodanig dat alle belangrijke feiten, meningen en perspectieven op tafel komen. Aan de hand daarvan kan een oplossing gekneed en gevormd worden, die voor beide partijen optimaal is. Emoties gaan we tijdens de gesprekken niet uit de weg. Beide partijen hebben immers altijd hun eigen waarheid en gevoelens en daarvoor hoeft niemand zich te schamen.

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, is dat een extra reden om tijd en energie in een goede afronding van het huwelijk te steken. Het doel van de mediation is enerzijds om de relatie tussen u als partners te verbreken, maar anderzijds om de band als ouders onverminderd sterk te houden. Dat kan alleen met een goede en duurzame uitkomst van de mediation.

Kansen en mogelijkheden bij echtscheiding

Een scheiding brengt veel onzekerheid met zich mee. Wat gebeurt er allemaal op financieel gebied? Wat doen we met het huis? En wie gaat waar wonen? De emotie wint het dan maar al te vaak van de ratio. Als scheidingsmediator in Maastricht is het mijn taak om u langs al die onzekerheden te begeleiden richting uw eigen oplossingen. De financiële aspecten en wet- en regelgeving probeer ik voor mijn cliënten zoveel mogelijk in hapklare brokken te verdelen, zodat het overzichtelijk en ‘verteerbaar’ blijft. Op die manier ontstaat er gaandeweg het traject weer zicht op nieuwe kansen en leggen we samen een goede basis voor de toekomst.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Veel mensen in Zuid-Limburg hebben dankzij scheidingsmediation al ervaren dat er na het dal ook voor hen weer nieuwe toppen volgen. En dat er – wanneer ze eenmaal ‘de Maas overgestoken zijn’ en hun scheiding goed hebben afgerond – weer nieuwe gebieden te ontdekken zijn. Mag ik ook u door het dal begeleiden en nieuwe vergezichten laten zien? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.