Stuur mij een bericht

  • Hidden


Vreedzame oplossingen

Mediation is in feite dé sleutel tot vreedzame oplossingen. Geen ellenlange juridische procedures, niet tegenover elkaar staan als kemphanen. Een mediator maakt dit voor je mogelijk. Als mediator ben ik daarbij geen gewone bemiddelaar, maar een onafhankelijke professional die als bruggenbouwer fungeert in geschillen en lastige gesprekken. Als mediator ben ik een neutrale derde partij. Ik begeleid je naar een zelfgekozen, vreedzame oplossing. De vertrouwelijke gesprekken die je met elkaar bij mij voert, vormen eigenlijk het gereedschap waarmee we werken. En met dat gereedschap daag ik je uit om samen tot overeenstemming te komen. Het mooie van mediation is dat het snel, efficiënt en kostenbesparend is. Kies voor de kracht van mediation, en laat mij je mogen helpen!

Bruggenbouwer

Ik beschouw mijzelf eigenlijk als een bruggenbouwer. Gedurende mijn werkzame leven bij het Centrum voor kennis en communicatie van de Belastingdienst ben ik langzaam veranderd van iemand die altijd wilde winnen en anderen wilde overtuigen, in iemand die luistert, analyseert en via een goed gesprek probeert om tot een optimale oplossing te komen. Ik ben er heilig van overtuigd geraakt dat een goede dialoog geen deuren sluit, maar juist deuren opent!

Het Limburgse landschap als beeld

Sinds enkele jaren pas ik die overtuiging over de goede dialoog toe als scheidingsmediator in Maastricht. Het Zuid-Limburgse landschap staat voor mij symbool voor wat ik doe als mediator. Net als het heuvellandschap kent een relatie toppen en dalen. En net als de Maas is een relatie soms rustig, en soms grillig en turbulent. Maar net als het landschap en de rivier, is ieder mens hoe dan ook bijzonder en puur. Die top en dat dal en de beide kanten van de rivier kunnen zorgen voor een breuk en voor verdeling; maar ze nodigen ook uit tot verbinding. Als faciliterende mediator help ik je om zo bruggen te bouwen en de communicatie weer op gang te brengen.

Overzicht krijgen

Alle onzekerheid waar je middenin zit, is mij zo vertrouwd geworden door mijn werk als mediator. Allerlei vragen spoken door je hoofd als je bij mij komt voor hulp. Wat gebeurt er allemaal op financieel gebied? Wat doen we met het huis? Wie gaat waar wonen? En door al die onzekerheid wint de emotie het maar al te vaak van de ratio. Als mediator is het dan mijn taak om je langs al die onzekerheden te begeleiden richting je eigen oplossingen en keuzes. De financiële aspecten en wet- en regelgeving verdeel ik zoveel mogelijk in overzichtelijke ‘hapklare brokken’, zodat het overzichtelijk en ‘verteerbaar’ blijft. Op die manier ontstaat er gaandeweg het traject weer zich op nieuwe kansen en leggen jullie samen bij mij aan tafel een goede basis voor een begaanbare toekomst.

Het mediationproces

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
5 december 2023

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
5 december 2023

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
5 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

Fantastisch!

Ik ben enorm tevreden. Ontspannen sfeer. Uitstraling van rust. Fijne gesprekken, goede adviezen.
Mariska uit Brakels

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar