Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Geleen (11km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Valkenburg (14km)
Vroenhof 116
6301 KJ Valkenburg
Mediator Maastricht (21km)
Boschstraat 25
6211 AS Maastricht

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Ik zie mijzelf als een bruggenbouwer en een goede luisteraar. Als faciliterende scheidingsmediator breng ik de communicatie tussen jullie weer op gang. Na een kennismakingsgesprek gaan we samen aan de slag met de mediation. Tijdens dat proces leg ik regelmatig de connectie met het Zuid-Limburgse landschap. Net als de heuvels kent een relatie toppen en dalen en zoals de Maas het landschap in tweeën splitst, kan er ook tussen mensen een scheiding ontstaan. Maar na een dal komt altijd weer een nieuwe top en als je de Maas over wilt steken en de verbinding met de andere kant wil maken, heb je een brug nodig.

In de mediation gaan we niet op zoek naar een winnaar of een verliezer. Het gaat er juist om dat we samen oplossingen vinden waar jullie allebei achter staan. Daarvoor moet er wel wat gebeuren. Tijdens de gesprekken probeer ik samen met jullie alle relevante feiten, verhalen en meningen boven tafel te krijgen. Dat dat gepaard gaat met emoties, is logisch en dat is ook niet iets om je voor te schamen. Integendeel, dat jullie kiezen voor mediation bij echtscheiding laat zien dat jullie de kracht hebben om zelf aan een nieuwe toekomst te bouwen.

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Jullie echtscheiding in Heerlen goed geregeld

Met een echtscheiding vallen er veel zekerheden weg. Daarom gaan we tijdens de mediation op zoek naar goede oplossingen op financieel, fiscaal, juridisch en praktisch gebied. Wat moet er bijvoorbeeld met de woning gebeuren, hoe regelen we de alimentatie en hoe verdelen jullie de goederen? En hebben jullie kinderen, dan is het natuurlijk heel belangrijk om daar goede en duidelijke afspraken over te maken. Uiteraard schrijf ik met jullie input het echtscheidingsconvenant en help ik bij het opstellen van een ouderschapsplan. Wellicht hebben jullie bij het begin van de mediation het gevoel dat er geen licht aan het einde van de tunnel is, maar tijdens het proces ontstaat er altijd weer een structuur om een nieuwe toekomst op te bouwen. Om in de termen van het Zuid-Limburgse landschap te blijven: wanneer je de heuvel beklommen hebt, is er altijd weer een mooi nieuw uitzicht.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als scheidingsmediator in Heerlen zeg ik ‘ja’ tegen mediation. Doet u dat ook en zegt u tegelijk ‘ja’ tegen Jo Augustin? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.