Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Heerlen (11km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen
Mediator Valkenburg (12km)
Vroenhof 116
6301 KJ Valkenburg
Mediator Maastricht (17km)
Boschstraat 25
6211 AS Maastricht

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Hoewel ik direct na mijn middelbare schooltijd en militaire dienstplicht ben gaan werken, heb ik mij gedurende mijn carrière op diverse vlakken ontwikkeld. Zo heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder een universitaire studie met als afstudeerrichting fiscale advocatuur. Maar ook op het persoonlijke vlak ben ik gegroeid. Waar ik vroeger altijd wilde winnen en anderen wilde overtuigen, ben ik langzaam veranderd in iemand die aandachtig luistert, het probleem analyseert en via een goed gesprek tot een optimale oplossing wil komen.

Dat is dan ook wat ik sinds enkele jaren doe als scheidingsmediator in Geleen. Tijdens de mediation gaan we niet op zoek naar een winnaar of naar wie er gelijk heeft. We gaan boven alles op zoek naar oplossingen die standhouden en waar beide partijen volmondig ‘ja’ tegen kunnen zeggen. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om die oplossingen te vinden. Het is belangrijk dat de deelnemers aan de mediation zelf het conflict duiden en weergeven. Ik begeleid dat proces en zorg ervoor dat alles wat nodig is voor een optimale oplossing, boven tafel komt.

Emoties en kinderen bij echtscheiding in Geleen

Dat er tijdens de mediation ook emoties naar boven komen is logisch. Beide partijen hebben hun eigen verhaal, hun eigen perspectief en bijbehorende gevoelens. Dat is niet iets om je voor te schamen. Integendeel, de keuze voor mediation betekent juist dat jullie de kracht hebben om zelf aan een nieuwe toekomst te bouwen.

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

En wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, is dat nog een extra reden om tijd en energie in een succesvolle mediation te steken. De insteek is immers om de band tussen jullie als ouders onverminderd sterk te houden.

Bij een echtscheiding komen tal van praktische, financiële, juridische en fiscale vraagstukken om de hoek. Zekerheden vallen weg en het perspectief op de toekomst vertroebelt. Als scheidingsmediator in Geleen is het mijn taak om al die onzekerheden bespreekbaar te maken en jullie te begeleiden bij het bedenken van eigen oplossingen. We bespreken bijvoorbeeld wat er met het huis moet gebeuren, hoe het vermogen en de goederen verdeeld worden en hoe eventuele alimentatie geregeld wordt. Ik verdeel de onderwerpen in hapklare brokken, zodat het overzichtelijk en verteerbaar blijft. Gaandeweg dat traject ontstaan er kansen en leggen jullie zelf de basis voor een nieuwe toekomst. Met jullie input schrijf ik een echtscheidingsconvenant en ik begeleid jullie richting een advocaat die bij de rechtbank de echtscheiding kan aanvragen.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Niet alleen de heuvels in Zuid-Limburg, ook de Maas zie ik als symbool voor mijn werk als scheidingsmediator in Geleen. Net zoals de rivier soms niet te overbruggen lijkt, kan de afstand tussen jullie als partners te groot worden. Maar ga je op zoek naar een brug, dan is verbinding toch weer mogelijk. Mag ik ook voor jullie die verbindende factor zijn? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.