Je partnerschap beëindigen

Pre-mediation om te onderzoeken of je wilt scheiden

Als mensen bij Dé ScheidingsMediator met elkaar een officiële mediation starten, zijn ze het samen er al over eens dat ze willen scheiden. In veel gevallen is dit door (een van beide) partners echter nog helemaal niet besloten. In dat geval heeft pre-mediation veel voordelen. Er is nog veel ruimte om te bepalen waar het gesprek nu eigenlijk over zou moeten gaan. Hoe staat het eigenlijk met je relatie? Wat was er goed, wat ging er fout? Waar liggen de pijnpunten, waar liggen de kansen? Je maakt in pre-mediation onder begeleiding van de mediator als onafhankelijke en neutrale gespreksbegeleider samen een pas op de plaats om goed in beeld te krijgen wat voor je nodig is – uit elkaar gaan, of toch investeren in herstel? En als één van beiden er uit is, en de ander nog hoop houdt helpt pre-mediation om recht te doen aan beiden, zonder dat er al een richting tot scheiden is gekozen. Kom je samen tot de conclusie dat je wilt scheiden, dan wordt op dat moment pas de officiële mediation gestart.

Je partnerschap beëindigen

Het doel van pre-mediation

In pre-mediation schakelen gesprekspartners de mediator als neutrale derde partij in om hen te helpen onderzoeken waar ze precies met elkaar over willen praten. Het is een verhelderend gesprek, waarbij er (nog) geen officiële Mediationovereenkomst is gesloten. De MfN mediator werkt als professional altijd vanuit de MfN gedragsregels, maar je bindt je daar als gesprekspartners niet aan. Daarmee voelen mensen minder formele druk en kan het de ontspannenheid in het gesprek bevorderen. Het is een soort vooronderzoek, om te bepalen hoe mensen hun gesprek met elkaar willen gaan voeren en waarover het moet gaan. Er ontstaat vertrouwen en je doet ervaring op met hoe een mediator te werk gaat.

Je partnerschap beëindigen

Maak een afspraak

Wil je samen met elkaar onderzoeken waar je staat in je relatie? Wil je ervaring opdoen moet hoe een mediation kan werken, zonder zich al te binden aan een officieel mediation traject? Wil je met elkaar bespreken of het misschien toch beter is naar een advocaat te gaan? Zoek je helderheid over de vraag hoe je met elkaar je relatie in de toekomst vorm wilt geven? Neem dan contact op met een van onze ervaren MfN familie mediators bij jou in de buurt. Dé ScheidingsMediator zit over heel Nederland verspreid. Gebruik de postcode checker voor het vinden van een mediator in jouw buurt.

Je partnerschap beëindigen

Pre-mediation als voorbereiding op je relatie

Een van de manieren waarop pre-mediation steeds meer wordt ingezet is als voorbereiding op een relatie. Grondig met elkaar spreken over hoe je je relatie wilt vormgeven, wat er in je samenlevingscontract moet komen te staan, hoe je huwelijkse voorwaarden eruit moeten gaan zien – dat is dan het doel van het pre mediation gesprek. Onder begeleiding van een ervaren familiemediator kun je zo conflicten in de toekomst voorkomen en samen met elkaar bepalen wat voor soort relatie je met elkaar wilt aangaan.