Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Pre mediation

Wat is het én waarom

Soms voelen (ex) partners zich nog niet klaar voor mediation. Er leven nog veel vragen over wat mediation eigenlijk is. Of u hebt het idee dat werken met een advocaat misschien toch wel beter is. Ook hebben mensen soms behoefte om wat informeler met elkaar in gesprek te zijn. Dan is pre mediation een waardevolle vorm van gesprek. Bij kwesties op de werkvloer wordt pre mediation veel ingezet om conflicten te voorkomen. Ook bij familie mediation is dat een mogelijkheid. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode

Het doel van pre mediation

In pre mediation schakelen gesprekspartners de mediator als neutrale derde partij in om hen te helpen onderzoeken waar ze precies met elkaar over willen praten. Het is een verhelderend gesprek, waarbij er (nog) geen officiële Mediationovereenkomst is gesloten. De MfN mediator werkt als professional altijd vanuit de MfN gedragsregels, maar u bindt zich daar als gesprekspartners niet aan. Daarmee voelen mensen minder formele druk en kan het de ontspannenheid in het gesprek bevorderen. Het is een soort vooronderzoek, om te bepalen hoe mensen hun gesprek met elkaar willen gaan voeren en waarover het moet gaan. Er ontstaat vertrouwen en u doet ervaring op met hoe een mediator te werk gaat.

Pre mediation om te onderzoeken of u wilt scheiden

Als mensen bij Dé ScheidingsMediator met elkaar een officiële mediation starten, zijn ze het samen er al over eens dat ze willen scheiden. In veel gevallen is dit door (een van beide) partners echter nog helemaal niet besloten. In dat geval heeft pre mediation veel voordelen. Er is nog veel ruimte om te bepalen waar het gesprek nu eigenlijk over zou moeten gaan. Hoe staat het eigenlijk met uw relatie? Wat was er goed, wat ging er fout? Waar liggen de pijnpunten, waar liggen de kansen? U maakt in pre mediation onder begeleiding van de mediator als onafhankelijke en neutrale gespreksbegeleider samen een pas op de plaats om goed in beeld te krijgen wat voor u nodig is – uit elkaar gaan, of toch investeren in herstel? En als één van beiden er uit is, en de ander nog hoop houdt helpt pre mediation om recht te doen aan beiden, zonder dat er al een richting tot scheiden is gekozen. Komt u samen tot de conclusie dat u wilt scheiden, dan wordt op dat moment pas de officiële mediation gestart.

Pre mediation als voorbereiding op uw relatie

Een van de manieren waarop pre mediation steeds meer wordt ingezet is als voorbereiding op een relatie. Grondig met elkaar spreken over hoe u uw relatie wilt vormgeven, wat er in uw samenlevingscontract moet komen te staan, hoe uw huwelijkse voorwaarden eruit moeten gaan zien – dat is dan het doel van het pre mediation gesprek. Onder begeleiding van een ervaren familiemediator kunt u zo conflicten in de toekomst voorkomen en samen met elkaar bepalen wat voor soort relatie u met elkaar wilt aangaan. 

Maak een afspraak 

Wilt u samen met elkaar onderzoeken waar u staat in uw relatie? Wilt u ervaring opdoen moet hoe een mediation kan werken, zonder zich al te binden aan een officieel mediation traject? Wilt u met elkaar bespreken of het misschien toch beter is naar een advocaat te gaan? Zoekt u helderheid over de vraag hoe u met elkaar uw relatie in de toekomst vorm wilt geven? Neem dan contact op met een van onze ervaren MfN familie mediators bij u in de buurt. Dé ScheidingsMediator zit over heel Nederland verspreid. Gebruik de postcode checker voor het vinden van een mediator in uw buurt.

Vind een mediator voor een gratis kennismakingsgesprek

Uw postcode