Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Wateringen (18km)
Plein 2
2291 CC Wateringen

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Richard Gregoire

Na ruim 25 jaar in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt, heb ik een aantal jaren geleden de overstap gemaakt naar het vak van mediator. Die beslissing kwam voort uit een aantal oorzaken. Als pensioen- en hypotheekadviseur werkte ik veel met cijfers, maar in de loop der tijd kreeg de behoefte aan het sociale aspect de overhand. Ik wilde graag met mensen werken en hen helpen in een heftige periode in hun leven. Daarnaast zag ik als hypotheekadviseur vaak convenanten waarin mensen afspraken hadden gemaakt die in de praktijk niet haalbaar waren. Dat vond ik erg vervelend, omdat de ex-partners dan toch weer samen om tafel moesten om nieuwe afspraken te maken. Ik was – en ben – van mening dat die situaties voorkomen kunnen worden.

Een derde reden om mensen tijdens hun echtscheiding te gaan helpen, was mijn eigen scheiding. Ik ben ervaringsdeskundige en weet welke gevoelens er kunnen spelen. Tegelijk kan ik mensen die gaan scheiden ook voorhouden dat het mogelijk is om er sterker uit te komen.

Ik heb daarom mijn eigen praktijk geopend en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van (scheidings)mediation gevolgd. Zo ben ik onder meer MfN-geaccrediteerd familiemediator en RvR-geregistreerd High Trust mediator. Dat laatste houdt in dat ik door de Raad voor Rechtsbijstand erkend ben, waardoor subsidie mogelijk is.

Meer over Richard Gregoire →

Jouw echtscheiding in Rotterdam goed geregeld

Omdat een echtscheiding vaak gepaard gaat met chaos en stress, begin ik de mediation in Rotterdam vaak met het terugbrengen van de rust. Dat doe ik onder meer door de financiële situatie te inventariseren. Ik geef de betrokkenen inzicht in de huidige en toekomstige situatie, zodat ze weten waar ze na de scheiding aan toe zijn. Daarmee stel ik cliënten in Rotterdam in staat om goed geïnformeerd keuzes en afspraken te maken voor de toekomst. Gestructureerd behandelen we vervolgens alle aspecten die geregeld moeten worden: van de verdeling van het vermogen en de goederen tot alimentatie en pensioenen.

Wat anderen over Richard Gregoire zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
10 december 2023

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Fijne, maar kordate aanpak

Richard heeft zich van het begin tot het eind correct en met aandacht voor beide partijen opgesteld. Het traject verliep met horten en stoten, maar dat was hem zeer zeker niet aan te rekenen. De opgestelde documenten waren prima in orde en ik kan Richard zeer zeker aanbevelen voor iedereen die een uitstekende mediator zoekt.
Nancy uit ‘s-Gravenhage

Door de professionele begeleiding verliep het hele proces erg soepel!

Richard is zeer professional en behulpzaam, mede dankzij deze eigenschappen verliep het proces erg Soepel. Ik kan Richard echt aanraden hierom en ook de communicatie verliepen efficient en vloeiend.
Paul uit Delft

Een fijne bemiddelaar om tot goede afspraken te komen.

Ik ben zeer tevreden. Vakkundig en snel zijn de woorden die als eerste in mij opkomen. Zeer goed bereikbaar en je kunt met al je vragen terecht. We hebben niet lang hoeven wachten op informatie of antwoorden op vragen. Vaak kregen we binnen een dag al antwoord.
Rebecca Manoch uit ZOETERMEER

Zijn er kinderen bij de echtscheiding betrokken, dan maak ik samen met de ouders een ouderschapsplan tijdens de mediation in Rotterdam. Ik neem mijn cliënten zoveel mogelijk werk uit handen en zorg dat alle zaken netjes op papier komen en juridisch goed afgehandeld worden.  

Mediation Rotterdam bij echtscheiding op basis van vertrouwen 

Natuurlijk draait het bij een echtscheiding niet alleen om financiële en praktische zaken. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, waarbij aandacht voor emoties erg belangrijk is. Ik blijf onder alle omstandigheden rustig en laat mensen hun verhaal doen. Mijn open persoonlijkheid nodigt uit om moeilijke dingen te delen. Ik blijf geduldig, maar zorg er ook voor dat de voortgang gewaarborgd is. En als het nodig is, ga ik moeilijke vragen niet uit de weg. Dat alles gebeurt op basis van vertrouwen, want zonder vertrouwen werkt het niet.  

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mediator Rotterdam

Ik ben van mening dat bij een echtscheiding, mediation op z’n minst geprobeerd moet zijn. Afspraken die in goed onderling overleg gemaakt zijn, verdienen volgens mij altijd de voorkeur boven opgelegde beslissingen van een rechter. Vindt u dat ook en mag ik u en uw partner bijstaan tijdens jullie echtscheiding in Rotterdam? Neem dan contact op met Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook ben ik actief als mediator in Delft.