Richard Gregoire

Overschieseweg 10M
3044 EE Rotterdam

T 010 321 1928
E [email protected]

Mediator Rotterdam

Richard Gregoire

  • Overschieseweg 10M
  • 3044 EE Rotterdam
010 321 1928 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Rotterdam (0km)
Overschieseweg 10M, 3044 EE Rotterdam
Delft (8km)
Delfgauwseweg 1, 2628EG Delft
Wateringen (12km)
Frij ’s-Gravenzandseweg 2, 2291PE Wateringen
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator Rechtbankmediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Richard Gregoire

Wat Richard Gregoire als mediator Rotterdam voor u kan betekenen 

Vanzelfsprekend is een echtscheidingsprocedure aan de nodige wetten en regels gebonden. Binnen die kaders is er desondanks veel mogelijk. Mijn naam is Richard Gregoire en ik ben mediator Rotterdam. Tijdens de mediation ga ik op zoek naar speelruimte, om oplossingen te bedenken en afspraken te maken waar beide partijen achter staan. Zodoende leg ik samen met mijn cliënten een goede basis voor hun toekomst. Mag ik ook u helpen met mediation bij scheiding in Rotterdam? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Contact opnemen met Richard Gregoire

Uw mediator in Rotterdam

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Richard Gregoire

Na ruim 25 jaar in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt, heb ik een aantal jaren geleden de overstap gemaakt naar het vak van mediator. Die beslissing kwam voort uit een aantal oorzaken. Als pensioen- en hypotheekadviseur werkte ik veel met cijfers, maar in de loop der tijd kreeg de behoefte aan het sociale aspect de overhand. Ik wilde graag met mensen werken en hen helpen in een heftige periode in hun leven. Daarnaast zag ik als hypotheekadviseur vaak convenanten waarin mensen afspraken hadden gemaakt die in de praktijk niet haalbaar waren. Dat vond ik erg vervelend, omdat de ex-partners dan toch weer samen om tafel moesten om nieuwe afspraken te maken. Ik was – en ben – van mening dat die situaties voorkomen kunnen worden.  

Een derde reden om mensen tijdens hun echtscheiding te gaan helpen, was mijn eigen scheiding. Ik ben ervaringsdeskundige en weet welke gevoelens er kunnen spelen. Tegelijk kan ik mensen die gaan scheiden ook voorhouden dat het mogelijk is om er sterker uit te komen.  

Ik heb daarom mijn eigen praktijk geopend en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van (scheidings)mediation gevolgd. Zo ben ik onder meer MfN-geaccrediteerd familiemediator en RvR-geregistreerd High Trust mediator. Dat laatste houdt in dat ik door de Raad voor Rechtsbijstand erkend ben, waardoor subsidie mogelijk is.  

Jouw echtscheiding in Rotterdam goed geregeld

Omdat een echtscheiding vaak gepaard gaat met chaos en stress, begin ik de mediation in Rotterdam vaak met het terugbrengen van de rust. Dat doe ik onder meer door de financiële situatie te inventariseren. Ik geef de betrokkenen inzicht in de huidige en toekomstige situatie, zodat ze weten waar ze na de scheiding aan toe zijn. Daarmee stel ik cliënten in Rotterdam in staat om goed geïnformeerd keuzes en afspraken te maken voor de toekomst. Gestructureerd behandelen we vervolgens alle aspecten die geregeld moeten worden: van de verdeling van het vermogen en de goederen tot alimentatie en pensioenen.

Zijn er kinderen bij de echtscheiding betrokken, dan maak ik samen met de ouders een ouderschapsplan tijdens de mediation in Rotterdam. Ik neem mijn cliënten zoveel mogelijk werk uit handen en zorg dat alle zaken netjes op papier komen en juridisch goed afgehandeld worden.  

Mediation in Rotterdam bij echtscheiding op basis van vertrouwen 

Natuurlijk draait het bij een echtscheiding niet alleen om financiële en praktische zaken. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, waarbij aandacht voor emoties erg belangrijk is. Ik blijf onder alle omstandigheden rustig en laat mensen hun verhaal doen. Mijn open persoonlijkheid nodigt uit om moeilijke dingen te delen. Ik blijf geduldig, maar zorg er ook voor dat de voortgang gewaarborgd is. En als het nodig is, ga ik moeilijke vragen niet uit de weg. Dat alles gebeurt op basis van vertrouwen, want zonder vertrouwen werkt het niet.  

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek 

Ik ben van mening dat bij een echtscheiding, mediation op z’n minst geprobeerd moet zijn. Afspraken die in goed onderling overleg gemaakt zijn, verdienen volgens mij altijd de voorkeur boven opgelegde beslissingen van een rechter. Vindt u dat ook en mag ik u en uw partner bijstaan tijdens jullie echtscheiding in Rotterdam? Neem dan contact op met Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Contact opnemen 010 321 1928
Interessante artikelen
010 321 1928 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Richard Gregoire