Gesprekslocaties in de buurt

Mediation Amersfoort (24km)
Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
Mediator Nieuwegein (38km)
Nevelgaarde 40
3436 ZZ Nieuwegein

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Wie is Bert le Blanc?

Al sinds 1985 los ik beroepsmatig geschillen tussen partijen op, maak ik conflicten beheersbaar en help ik om ze te voorkomen. Dit deed ik eerst als advocaat en later als eindverantwoordelijk bedrijfsjurist. Als voorzitter van een grote sportvereniging, scheidsrechter en lid van de tuchtcommissie van de KNVB heb ik ook allerlei conflicten voorbij zien komen. 

Vanwege mijn ervaringen met conflicten adviseerden mensen uit mijn directe omgeving mij om als mediator in Almere aan de slag te gaan. “Jij bent een geboren bemiddelaar” is iets wat ik vaak te horen heb gekregen. Ik besloot daarom de stoute schoenen aan te trekken en het advies van de mensen uit mijn omgeving op te volgen om als scheidingsmediator in Almere te beginnen. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van, want ik zet mijn ervaringen graag in om mensen weer een nieuwe toekomst te geven. 

Mijn werkwijze bij een echtscheiding in Almere

Als u een beroep op mij doet voor mediation in Almere, begin ik met de ‘scheidingsmelding’. Het doel hiervan is om te achterhalen wie op welk moment heeft aangegeven te willen scheiden en waarom. Ik vraag beide partijen naar de manier hoe zij dit ervaren hebben en of jullie allebei achter deze beslissing staan. Vervolgens inventariseren we samen wat er allemaal geregeld moet worden en op basis hiervan maak ik een stappenplan. Ik zorg er uiteraard voor dat jullie niets vergeten, zodat de echtscheiding uiteindelijk tot in detail geregeld wordt.

Wat komt er kijken bij een scheiding?

Stap 1
Scheidingsmelding
Stap 2
Planning (gratis) informatiegesprek
Stap 3
Mediationsessies
Stap 4
Juridische vastlegging
Stap 5
Bekrachtiging van de scheiding
Stap 6
Nazorg

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden
10 december 2023

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Is alles duidelijk? Dan stel ik een concept van het echtscheidingsconvenant op. Dit concept nemen we tijdens de vervolgbijeenkomsten goed door. Om er zeker van te zijn dat u begrijpt wat er in het convenant staat, toets ik of u weet wat de afspraken inhouden en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Zo blijft jullie achteraf ellende bespaard.

Hoe zit het met de kinderen?

Zijn er kinderen in het spel? Dan vraag ik u tijdens de eerste bijeenkomst of zij op de hoogte zijn van de scheiding. Als dit nog niet het geval is, help ik om de beste manier te vinden om hen in te lichten. Weten de kinderen al wel van de scheiding? Dan gaan we in gesprek over hoe jullie  toekomst er als ouders uit zal zien en maken we afspraken met betrekking tot de kinderen. Op basis hiervan stel ik een concept van het ouderschapsplan op die ik vervolgens met u bespreek.

Maak een afspraak voor mediation in Almere

Lopen jullie tegen problemen aan in het scheidingsproces? Dan biedt mediation in Almere uitkomst. Als ervaren scheidingsmediator ben ik jullie graag van dienst. Willen jullie meer over mij of mijn werkwijze weten? Of zijn jullie benieuwd of ik de beste mediator voor jullie scheiding ben? Maak dan een afspraak via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.