Stuur mij een bericht

  • Hidden


Het moet klikken

Eerst kennismaken natuurlijk. Het moet klikken. Vandaar dat we eerst met elkaar kosteloos zullen kennismaken. Dat kan met beiden tegelijk, of ook met ieder van jullie afzonderlijk. En op basis daarvan kun je dan beslissen of mediation wat voor je is en of je met mij om de tafel zou willen zitten. Laten we daar gewoon eens mee beginnen, met kennismaken!

Levenservaring voor jou beschikbaar

Ik heb al een heel leven achter de rug, waarin ik op heel veel verschillende plekken mijn levenservaring heb opgedaan. Ik ben van origine jurist en heb ruime ervaring binnen de advocatuur en het bedrijfsleven. Ik was als advocaat ook HR-manager en later managing partner van het kantoor. Binnen het bedrijfsleven heb ik bij een familiebedrijf gewerkt, maar ook bij een multinational. Daar was ik verantwoordelijk voor alle juridische kwesties. Op dit moment werk ik nog steeds op interimbasis als legal counsel, met veel plezier. Daarnaast heb ik uitgebreide bestuurlijke ervaring, onder andere als voorzitter van een grote sportvereniging. Ik ben lid van een tuchtcommissie van de KNVB en ben ook arbiter geweest.

Met andere woorden, deze schat aan ervaring die ik zo in de loop van de tijd heb opgedaan zet ik nu volledig in voor jou en je partner, om verder te komen in je proces. Ik heb dus ruime ervaring in het hanteren van allerlei conflicten en het begeleiden van onderhandelingsprocessen. Gedurende tientallen jaren heb ik als advocaat en bedrijfsjurist conflicten opgelost, beheersbaar gemaakt en weten te voorkomen. Ook heb ik in die tijd veel kennis opgedaan over juridische en financiële zaken. Die eigenschappen, vaardigheden, ervaring en kennis zet ik nu in als scheidingmediator. Dat maakt dat ik je echt kan helpen om met een gerust gevoel je handtekening onder de scheidingspapieren te zetten. Je mag van mij verwachten dat alles wat ik als scheidingsmediator doe daaraan bijdraagt.

In het Engels beschikbaar

Nog een laatste detail: ik ben zeer bedreven in de Engelse taal. Dus mocht je de mediation in het Engels moeten laten plaatsvinden dan is dat bij mij geen enkel probleem. Ik zie er zelfs naar uit om in deze prachtige taal weer met mensen te mogen werken.

Het mediationproces

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dat zou zelfs al aansluitend kunnen zijn. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook. Sterker nog, het snel inzetten op het overzicht krijgen van je financiële situatie geeft vaak al heel veel emotionele rust. Je weet waar je aan toe bent en wat de keuzemogelijkheden zijn.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar
5 december 2023

Fantastisch!

Ik ben enorm tevreden. Ontspannen sfeer. Uitstraling van rust. Fijne gesprekken, goede adviezen.
Mariska uit Brakels

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
5 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum
5 december 2023

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk