Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

Online scheiden

28-02-2019 Herman Schaeffer
Online scheiden

Online scheiden lijkt heel gemakkelijk, maak toch raden we het in sommige gevallen af. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. De situatie is dan vaak complexer: naast partneralimentatie moet er ook kinderalimentatie en een ouderschapsplan worden opgesteld.

Wat is online scheiden?

Bij online scheiden wordt de gehele echtscheiding geregeld via internet waarbij een mediator het traject regelt. U komt elkaar niet te spreken, maar overlegt via internet en krijgt dus online hulp bij uw scheiding. Scheiden online is bedacht voor mensen die elkaar niet kunnen zien. Bijvoorbeeld als beide partners in een ander land wonen, of elkaar figuurlijk niet kunnen zien wanneer ze elkaar écht niet kunnen zien of luchten. Wordt de mediation via internet geregeld, dan is het niet nodig dat de partners elkaar zien en worden er evengoed oplossingen bedacht die voor beide partijen goed zijn.

De voordelen

De voordelen van online scheiden zijn onder andere:

  • Het is goedkoop;
  • U kunt reageren wanneer het u uitkomt;
  • Er is alleen contact via internet;
  • Stukken worden online opgesteld;
  • U kunt snel scheiden online;
  • Het lijkt op 'gewone' mediation.

De nadelen

Maar natuurlijk zijn er ook nadelen, zoals:

  • Non-verbale communicatie is beperkt;
  • Door geschreven berichten is er sneller onbegrip;
  • Kan live contact nooit vervangen.

Scheiden online is gemakkelijk, maar niet altijd geschikt

Online scheiden is dan wel een snelle oplossing, echter kan dit ook problemen veroorzaken na de echtscheiding. Maken jullie snel en ondoordacht afspraken, dan kunt u later problemen verwachten. Het is daarom verstandig om in een vroeg stadium van de scheiding al na te denken over welke afspraken er gemaakt dienen te worden. Een scheidingsmediator kan u hierbij uitstekend van dienst zijn.

Zeker wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, is het verstandig om een mediator via Dé ScheidingsMediator in te schakelen, in plaats van te kiezen voor scheiden online. Met behulp van onze mediator kunnen er duidelijke en weloverwogen afspraken worden gemaakt omtrent alimentatie en de opvoeding/verzorging van de kinderen. Wij zorgen ervoor dat alle afspraken juridisch worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.

Meer informatie of advies?

Bent u benieuwd naar online scheiden ervaringen, en wilt u graag meer informatie of advies? Twijfel dan niet en neem gerust contact op met één van onze mediators bij u in de buurt. Dé ScheidingsMediator heeft scheidingsmediation van Tilburg tot in Hengelo mediators in Almere tot in Amsterdam. Gebruik de postcodemodule om de dichtstbijzijnde mediator te vinden.

Bekijk alle artikelen
Herman Schaeffer Mediator
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen? Direct contact
Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek
Kaart van NL
Uw postcode