Online mediation zorgt voor een blijvende vlotte afhandeling van echtscheidingen

Nu fysiek contact beperkt is vanwege het coronavirus komt Dé ScheidingsMediator met een online mediation service. Deze onzekere periode en het vele thuiszitten zorgen vaak juist voor extra conflicten en stress. Dankzij online mediation kan men vanuit thuis eenvoudig via de laptop, tablet of smartphone in gesprek gaan met de mediator. Zo lopen echtscheidingsprocedures geen vertraging op en escaleren ze niet.

Via online mediation van Dé ScheidingsMediator kan vanaf meerdere locaties in gesprek gegaan worden via laptop, tablet of smartphone met de mediator. Ideaal als je door het coronavirus vanuit thuis moet werken en/of de partner op een andere plek verblijft. Vooral nu scholen en kinderopvang gesloten zijn en vanwege het coronavirus oppas regelen geen optie is.  

De formele procedures van het echtscheidingsproces hoeven hierdoor geen vertraging op te lopen. Vooralsnog behandelen de rechtbanken in Nederland nog schriftelijke zaken en blijven schriftelijke procedures doorgang vinden. Ook de gesprekken om tot goede afspraken te komen, kunnen hierdoor gewoon doorgang vinden. Zelfs koppels die een echtscheidingsprocedure willen starten kunnen via de online mediation een kennismakingsgesprek inplannen. 

Zo hoeft de voortgang van echtscheidingsprocedures in tijden van het coronavirus geen vertraging op te lopen.