Het gaat al een tijdje niet goed tussen jullie: Je hebt al vaker gezegd dat het niet meer gaat. Jullie hebben altijd ruzie. De intimiteit is al lang verdwenen. De relatie is eigenlijk nog puur mechanisch. Je wil dit niet meer, en je kan je ook niet voorstellen dat deze relatie nog bevredigd is voor je partner.

Maar jullie hebben zulke mooie momenten gehad samen. Jullie hebben misschien een of meerdere kinderen die jullie het liefst willen laten opgroeien met twee ouders in één gezin. En dan het huis, waar jullie samen een thuis van hebben gemaakt.

Een duivels dilemma: scheiden of blijven? 

De vraag is dan ook: hoe kom je nu tot een gesprek waarbij je uiteindelijk samen de keuze maakt ‘scheiden of blijven’?

Beantwoord deze vragen voor jullie zelf

Hieronder wat vragen waarmee jullie het gesprek op gang kunnen helpen:

Scheiden: samen met een mediator

Komt uit het scheiden of blijven dilemma uiteindelijk toch naar voren dat een scheiding het beste is? Met een mediator ga je op een goede manier uit elkaar en wordt alles optimaal geregeld. Er wordt gekeken naar de kinderen en gezorgd dat jullie beiden de ouderrol kunnen blijven vervullen. Tevens worden het huis en de financiën goed doorgesproken.

Benieuwd wat een DéScheidingsMediator voor je kan betekenen? Maak een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze mediators bij jou in de buurt.