Stuur mij een bericht

  • Hidden


Zorgvuldig afscheid

Na mijn eigen scheiding, alweer jaren geleden, besloot ik mij als mediator te specialiseren in familie-mediation. Ik heb zelf ervaren hoe het is om in die overweldigende rollercoaster van verdriet, onzekerheid, zorgen om de kinderen en je eigen toekomst te zitten. Hoe belangrijk is het dan om in zo’n periode fijne begeleiding te krijgen door een derde persoon die rust kan brengen, die helpt om samen tot goede afspraken te komen over de kinderen en die meedenkt over hoe de verdere afwikkeling van de scheiding allemaal kan gebeuren. Ik zet me heel graag in om jou, als je gaat scheiden, te begeleiden – zodat je ondanks het verdriet en de pijn over de verbroken relatie, na afloop van de scheiding toch met een dankbaar gevoel het partnerschap kunt beëindigen en als trotse ouders van prachtige kinderen samen kunt blijven optrekken. Een zorgvuldig afscheid maakt de opbouw van een nieuw leven zonder elkaar als levenspartner een stuk makkelijker.

Kinderen centraal

Kinderen hebben een heel belangrijke plek bij mij binnen mediation bij scheiding. Het is een van mijn belangrijkste drijfveren in mijn werk om te voorkomen dat een kind het slachtoffer wordt van je scheiding. De inzet tijdens de mediation is dat jullie band als gezamenlijke ouders onverminderd sterk blijft. We gaan aan de slag met het maken van goede afspraken over de toekomstige zorg voor de kinderen. Het is daarbij belangrijk dat alle betrokkenen zich in die afspraken kunnen vinden, dus ook de kinderen zelf. De stem van de kinderen telt bij mij zwaar mee. Ik vind het belangrijk dat zij weten dat er tijdens het scheidingsproces naar hen geluisterd wordt. Vind jij dat als ouder ook belangrijk? Je bent meer dan welkom bij mij om het voor jou en je kind zo goed mogelijk te regelen.

Scheiden als verliesverwerking

Als SCHIP-behandelaar kan ik je verdieping geven in het emotioneel verwerken van de scheiding. Deze methode ziet scheiden als een vorm van rouwen, van verliesverwerking. Ik zie erg goede resultaten bij de mensen die hieraan mee hebben gedaan. De SCHIPaanpak krijgt boven water wat lang ondergedompeld is geweest. SCHIP staat voor 1 Samenkomen, 2 Conflict- en verliesverheldering, 3 Helpend horen, 4 Integratie en 5 Partners in ouderschap. Samen leer je luisteren naar de verwondingen die je elkaar (onbedoeld) hebt aangedaan. En je gaat je opnieuw verbinden; als ex-partners of als partners in ouderschap. Als ik denk dat deze benadering iets voor jullie is, zal ik het opperen als een mogelijkheid. Niets is verplicht natuurlijk, het is een extra dienstverlening die ik voor je heb als daar behoefte aan is.

Lotgenoten contact kinderen

Als KIES-omgangsbegeleider organiseer ik voor jullie kinderen en ook voor kinderen van ouders die in mediation zijn bij collega’s KIES-bijeenkomsten. Dit ondersteunt de kinderen enorm in hun eigen proces; ze hebben daarmee ‘lotgenoten contact’ en kunnen hun verhaal kwijt in een veilige en helpende omgeving.

Vakkennis doorgeven

Als erkend trainer geef ik les op het gebied van conflicthantering en mediation-vaardigheiden aan de School voor Mediation voor de specialisatie-opleiding tot familie-mediator.

Het mediationproces

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dat zou zelfs al aansluitend kunnen zijn. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook. Sterker nog, het snel inzetten op het overzicht krijgen van je financiële situatie geeft vaak al heel veel emotionele rust. Je weet waar je aan toe bent en wat de keuzemogelijkheden zijn.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
5 december 2023

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
5 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

Fantastisch!

Ik ben enorm tevreden. Ontspannen sfeer. Uitstraling van rust. Fijne gesprekken, goede adviezen.
Mariska uit Brakels