Stuur mij een bericht

  • Hidden


Breed palet aan ervaringen

Ik heb jarenlang in verschillende functies bij een overheidsinstantie en een verzekeraar gewerkt. Dit heeft mij veel ervaring gebracht op het terrein van klachtbehandeling en omgaan meet mensen die sterke, frustrerende emoties ervaren. Rond 2012 heb ik besloten mij te gaan richten op het begeleiden van mensen in conflict of in een lastige situatie, en heb ik de mediatorsopleidingen daarvoor gevolgd.

Naast mijn mediationopleidingen, heb ik mij toegelegd op relatietherapie (EFT) en werk ik als relatiecoach om mensen te begeleiden in het herstel of de verdieping van hun relatie. Daarnaast ben ik nog als klachtbehandelaar bij een zorginstelling actief. Het geeft mij een breed palet aan ervaringen van mensen in ‘ingewikkeld gesprek’. Dat verrijkt mij in mijn werk als mediator.

Dappere Dino’s en Stoere Schildpadden

De plaats van het kind in een scheidingsproces is van het grootste belang. Daar heb ik als scheidingsmediator enorm veel belangstelling voor. Als mediator behoor je neutraal en onpartijdig te zijn natuurlijk; maar als het gaat om kinderen ben ik als mediator echt ‘partijdig’ voor hen aan het werk. En de meeste ouders zijn daar alleen maar blij mee! Ik heb me hierin verder bekwaamd en ben gecertificeerd trainer voor “Dappere Dino’s en Stoere Schildpadden”, een door TNO ontwikkelde methode specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse markt. De kindgesprekken die nodig zijn, voer ik dan ook zelf en zijn zonder extra kosten.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat de stem van de kinderen goed gehoord wordt in het hele scheidingsproces. En niet alleen ik zelf natuurlijk, dat vinden de ouders bij mij aan tafel zelf vooral van het grootste belang. De jonge kinderen hoeven bij mij daarvoor niet naar een andere collega te worden verwezen, maar kunnen daarvoor dus bij mij heel goed terecht. Ik kan hen dus de training “Stoere Schildpadden” (kinderen van 4 tot 6 jaar in groep 3 en 4) of “Dappere Dino’s” (kinderen van 6-8 jaar in groep 5 en 6) aanbieden. De kinderen leren om te gaan met alle veranderingen, en ondervinden veel steun van het lotgenoten contact dat hierbij hoort. Jaarlijks hebben maar liefst zo’n 86.000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders, dus ik ben blij dat ik hierin als mediator ook een steentje kan bijdragen.

Leren van vechtscheidingen

Daarnaast ben ik werkzaam bij een organisatie die complexe (vecht)scheidingen voor de overheid helpt oplossen. De mensen die ik daarin begeleid zijn het stadium van mediation allang voorbij en zijn op geen enkele manier in staat nog goed met elkaar te communiceren. Parallel solo ouderschap is dan het beste wat nog te bereiken valt. De ervaringen van vastgelopen patronen en veel kwaads over en weer en hoe daarmee om te gaan, helpt mij wel om mediations waar het flink pittig aan toe gaat ook weer vlot te kunnen trekken. Ik ben wel wat gewend, zal ik maar zeggen!

Het mediationproces

Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek. Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer bij me aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Fantastisch!

Ik ben enorm tevreden. Ontspannen sfeer. Uitstraling van rust. Fijne gesprekken, goede adviezen.
Mariska uit Brakels
5 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
5 december 2023

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
5 december 2023

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar