Dé Scheidings Mediator

T 085 019 3300
E [email protected]

De week van de mediation 2019

30-09-2019 Herman Schaeffer
De week van de mediation 2019

Ook voor 2019 heeft de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) weer een nieuwe editie van de Week van de Mediation georganiseerd. De NMv bestaat als initiatiefnemer uit ruim 2.200 aangesloten mediators die een gezamenlijk doel hebben: mediation op de kaart zetten. 

De Nederlandse Mediatorsvereniging

De grootste beroepsvereniging voor mediators behartigt de belangen van alle aangesloten mediators. Zo krijgen mediators de ruimte om te netwerken, verbeteren ze gezamenlijk de rechtspositie van mediators en vergroten ze hiermee ook de mediation markt. De NMv bewaakt zo de kwaliteit van de mediators met een beschermde titel mfN-registermediator. Tijdens de Week van de Mediation gaat de NMv te werk om mediation, en in het bijzonder familie mediation, onder de aandacht te brengen. 

Wat is mediation?

Een vraag die vele mensen zich stellen wanneer ze de term 'mediation' voor de eerste keer te horen krijgen. Wat is mediation nou precies? Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij een deskundige, de mediator, als neutrale schakel dient. De mediator zal de communicatie en onderhandelingen tussen beide partijen in goede banen leiden. De belangen van beide partijen worden in dit geval behartigd, met als resultaat een overeenkomst waar beide partijen tevreden mee zijn. 

Het thema: Familiemediation

De derde editie van de Week van de mediation staat in het thema van 'Familiemediation'. Deze vorm van mediation is erg geschikt voor hulp met een echtscheiding, maar ook voor het evalueren van het ouderschapsplan of het oplossen van een conflict binnen het gezin of de familie. Deze conflicten kunnen gaan over langslepende familieruzies, ruzie over nalatenschappen, conflicten binnen het familiebedrijf en meer. Vaak komen er bij familie mediation dan ook meerdere partijen kijken die allen een belang hebben bij het oplossen van het conflict. 

Niet alleen particulieren maar ook onderwijsinstellingen, gemeentes, huisartsen en andere hulpverleners worden tijdens deze week benaderd. Het doel van deze week is om meer belangstelling op te wekken voor mediation en mensen bewuster te maken van de keuzes die ze hebben. Zo kan een mediator bij scheiding maar ook bij andere conflicten worden ingeschakeld. 

            Waarom kiezen voor mediation bij scheiding?

Activiteiten

Door het gehele land worden er tussen 14 & 18 Oktober door verschillende aaneengesloten Nmv mediators  lokale activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten staan in het thema van familiemediation maar kunnen ook dieper in gaan op andere mediation vormen. Zo kunt u terecht bij een van de mediators bij u in de buurt voor een gratis inloopspreekuur, workshops, lezingen, netwerkbijeenkomsten en meer. 

Laat u informeren over de mogelijkheden van mediation door Dé scheidingsmediator

Bekijk alle artikelen
Herman Schaeffer Mediator
Heeft u vragen of wilt u een gratis kennismakingsgesprek plannen? Direct contact
Vind een mediator voor een
gratis kennismakingsgesprek
Kaart van NL
Uw postcode