Er staat weer een aflevering klaar in Dé ScheidingsPodast, de nieuwe podcast serie van Dé ScheidingsMediator, een podcast waarin alles wat te maken heeft met scheiden ter sprake komt. Onze mediators komen persoonlijk aan het woord, en vertellen over hun visie, hun ervaringen en hun werk. Op deze manier geven we een kijkje in onze eigen keuken. Met onze podcast willen we scheidende mensen, en ook hun familie en vrienden, inspireren en bemoedigen rond de ingewikkelde thema’s die kunnen spelen rond een echtscheiding. Ook verstrekken we informatie over allerlei juridische, fiscale en financiële aspecten die een scheiding soms zo gecompliceerd kunnen maken.

Met Bert le Blanc, onze scheidingsmediator in Nieuwegein, hebben we een flink gesprek gevoerd waarin heel veel thema’s aan de orde komen. Bert vertelt over zijn twintig jaar lang werken als advocaat en jurist in het kader van onder andere Raden van Commissarissen. Hoe hij merkte dat het gesprek al vrij gauw verzandde in welles nietes, omdat er niet werd doorgevraagd. De simpele vraag ‘vertel eens?’ of ‘leg eens uit wat je bedoelt?’ deed wonderen. Doordat Bert deze vragen ging stellen, gingen elkaar veel beter begrijpen. Deze ervaring zet Bert uiteindelijk op een ander spoor, wat hem doet besluiten om mediator te worden.

Terwijl Bert een ontzettende hekel aan conflicten heeft, ook al is hij dan mediator. Boos worden, onredelijke dingen zeggen waar je later spijt van krijgt, hij houdt er helemaal niet van. Waarom dan toch mediator? Omdat hij zo graag mensen helpt, dat zit bij hem gewoon in de genen. Waarom hij dat zo mooi vindt om te doen? Bert geeft er een persoonlijk antwoord op. Sowieso vertelt hij graag over de mooie dingen die bij hem tafel gebeuren. Het is niet allemaal kommer en kwel aan de mediationtafel. Er komen zelfs mensen weer bij elkaar! Bert vertelt over zo’n verrassende uitkomst in deze podcast.

En wat doe je als je als mediator ervan wordt beschuldigd partijdig te zijn? Hoe gevoelig ligt dat. Het is de doodzonde van elke mediator en een hele lastige als je op dit thema verwijten krijgt. Hoe ga je daarmee om? Bert en Herman delen elkaars ervaringen hierin. Ook dat juist dit soort lastige confrontaties uiteindelijk een mediation kunnen verdiepen. Daarnaast hebben we het nog over het belang van mediation in onze samenleving. Het goede gesprek blijven voeren, met alle polariserende invloeden van deze tijd – het is zo belangrijk.

Kortom, een boeiend gesprek met een breed georiënteerd mens met een gouden hart.

Informatie gecontroleerd door expert

Bert le Blanc

Mijn naam is Bert. Fijn dat je even op mijn pagina hier rondkijkt. Hoewel de reden niet fijn is natuurlijk. Lees verder