We zijn als Dé ScheidingsMediator begonnen aan een nieuwe podcast serie: Dé ScheidingsPodcast. Alles wat te maken heeft met scheiden komt ter sprake. Onze mediators komen persoonlijk aan het woord, en vertellen over hun visie, hun ervaringen en hun werk. Op deze manier geven we een kijkje in onze eigen keuken. Met onze podcast willen we scheidende mensen, en ook hun familie en vrienden, inspireren en bemoedigen rond de ingewikkelde thema’s die kunnen spelen rond een echtscheiding. Ook verstrekken we informatie over allerlei juridische, fiscale en financiële aspecten die een scheiding soms zo gecompliceerd kunnen maken.

Met Patricia van der Zande, onze scheidingsmediator in Utrecht, trappen we deze openhartige podcast af. Patricia blikt terug op hoe zij haar eigen scheiding heeft beleefd. Haar schuldgevoel zorgde ervoor dat ze afspraken heeft gemaakt tijdens haar scheidingsmediation waarvan ze nu denkt: hoe heb ik dat kunnen doen? Hoe belangrijk is het dat er in het heetst van de strijd mensen zijn in je omgeving die je helpen niet alleen vanuit je directe emoties te handelen, maar ook te denken aan later, als gevoelens van schuld of ook boosheid rustiger zijn geworden en veranderd.

We spreken over het feit dat mensen heel verschillend met conflicten en spannende gesprekken omgaan. Ik vraag Patricia hoe dat eigenlijk bij haar zelf zit. Het eerlijke antwoord hoor je in de podcast. En ook spreken we samen over hoeveel lef onze cliënten eigenlijk hebben, door hulp te vragen bij hun persoonlijke proces. Er gebeurt aan de vertrouwelijke mediationtafel veel kwetsbaars en indrukwekkends. Patricia vertelt van een situatie die haar diep heeft geraakt, uiteraard onherleidbaar gemaakt. Kortom: een persoonlijk gesprek met een door het leven gevormde professional.

Luister hieronder naar deze eerste aflevering en abboneer je meteen via je favoriete platform via deze link.

Informatie gecontroleerd door expert

Patricia van der Zande

Mijn naam is Patricia. Graag help ik je door je scheidingsproces heen. Fijn dat je hier leest hoe ik dat voor je zou doen. Lees verder