De derde aflevering staat klaar in Dé ScheidingsPodast, de nieuwe podcast serie van Dé ScheidingsMediator, een podcast waarin alles wat te maken heeft met scheiden ter sprake komt. Onze mediators komen persoonlijk aan het woord, en vertellen over hun visie, hun ervaringen en hun werk. Op deze manier geven we een kijkje in onze eigen keuken. Met onze podcast willen we scheidende mensen, en ook hun familie en vrienden, inspireren en bemoedigen rond de ingewikkelde thema’s die kunnen spelen rond een echtscheiding. Ook verstrekken we informatie over allerlei juridische, fiscale en financiële aspecten die een scheiding soms zo gecompliceerd kunnen maken. 

Ivette Folkers, onze scheidingsmediator in Drenthe (Emmen en omgeving), is als het om scheidingen gaat een ervaringsdeskundige in bijna alle opzichten. Zelf kind van vechtscheidende ouders en ook nog eens keer zelf gescheiden, heeft Ivette een diep besef van de impact van een scheiding op alle betrokkenen. Ze was jongvolwassen toen haar ouders besloten te scheiden, en heeft zelfs mee gemoeten naar de rechtbank. Onderschat de impact van een scheiding niet op volwassen kinderen! is Ivettes boodschap. De scheiding van haar ouders is een soort ‘anti-voorbeeld’ geworden voor haar zelf.

Wat was het dan ook moeilijk toen zij met haar partner zo’n tien jaar geleden ook moest besluiten tot een scheiding. Dit niet nog een keer! was Ivettes verzuchting. En hoe anders ging het inderdaad – ook haar kinderen waren toen jongvolwassen en het proces verliep in diep contact met elkaar, waar Ivette tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor is.

Als mediator is ze hier ook sterk op gefocust. Misschien kun je wel zeggen dat dit haar allerdiepste drijfveer is in haar werk als scheidingsmediator: al was het maar één kind redden van een vechtscheiding! Wat een persoonlijk, verdrietig en tegelijk ook enorm hoopvol gesprek met een door het leven gevormde vrouw – die mensen met haar ervaring en vitaliteit kan bijstaan in een van de moeilijkste periodes in een mensenleven, een scheiding met kinderen. Een persoonlijk, ontroerend en optimistisch gesprek!

Informatie gecontroleerd door expert

Ivette Folkers

Mijn naam is Ivette. Voel je vrij om al je vragen aan mij te stellen en eens kennis te komen maken. Je bent in je relatie in zwaar weer beland, misschien ben je je alleen nog maar aan het oriënteren op wat een scheiding zou in kunnen houden, maar heb je nog helemaal geen grote beslissingen genomen. Lees verder