Stuur mij een bericht

  • Hidden


Ouderschap blijft

Omdat ik heel veel kinderen in de knel heb zien komen door de scheiding van hun ouders, ben ik sterk gemotiveerd om het werk te doen wat ik doe. De kinderen zijn voor mij de hoofdpersonen! Voor mij staan zij centraal in een scheidingsproces. Ik vind het heel belangrijk dat zij zo weinig mogelijk last hebben van je scheiding. Dat maakt dat ik ook heel veel ruimte en tijd besteed aan je ouderschapsplan. En dat de focus sterk ligt op gezamenlijk ouderschap, hoeveel er ook daarnaast niet meer gezamenlijk tussen jullie zal zijn. Van elkaar kun je scheiden, van je kinderen nooit. Partnerschap kan stoppen, ouderschap blijft. Ik weet er ook alles van als gescheiden moeder én als kind van gescheiden ouders. – Overigens, ook als je geen ouder bent en wilt scheiden, ben je natuurlijk van harte welkom.

Van leerkracht naar mediator

Na de PABO ben ik in het onderwijs gaan werken. Daar kwam ik in de praktijk de gevolgen tegen van scheidingen voor kinderen in de klas en op het schoolplein. Mijn ervaringen met kinderen van scheidende of gescheiden ouders in de klas en op het schoolplein blijven me bij. Hoe vaak zag ik de loyaliteit van het kind voor beide ouders, van papa én mama mogen houden, onder druk komen te staan. Hoe vaak waren kinderen moe, door de ruzie thuis. Hoe vaak was er gedoe met kinderen onderling omdat het lontje zo kort was geworden door alle stress. En wat hadden ze dan iemand nodig die hen rust en veiligheid bood, en veel begrip. Maar ook zag ik de onmacht en de goede wil van de meeste ouders. Wat zou ik graag hierin een bijdrage leveren. Het idee werd geboren om me hier professioneel in te gaan bekwamen. Ik zou mediator worden! Wat ik rond 2005 ook daadwerkelijk ben geworden.

Ervaringsdeskundige

Overigens had ik ook al voldoende ervaring opgedaan in mijn eigen leven. Mijn ouders gingen scheiden toen ik zelf allang meerderjarig was, maar wat had dat toch een enorme impact op mij. En later ben ik zelf ook nog eens gescheiden van mijn eerste partner, met minderjarige kinderen! Wat ik nooit wilde, is toch ook in mijn eigen leven gebeurd. Toch hebben mijn ex-partner en ik dit in goede harmonie kunnen doen, tot op de dag van vandaag. Dit gun ik iedereen!

De beste ouders blijven voor je kinderen

Scheidende ouders hebben het nodig om als (bijna) ex-partners dat gezamenlijke ouderschap weer terug te vinden rond hun kinderen. Maar hoe doe je dat? Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om terug te gaan naar de basis van je oorspronkelijke relatie. Serieus en open terugkijken op een periode met elkaar die ooit heel goed begonnen is. Hoe belangrijk is het voor jullie om daar weer bij aan te sluiten, om de beste ouders te kunnen zijn die je kinderen verdienen. En hoe belangrijk is het voor je kinderen zelf om te weten en te beseffen dat ze uit liefde geboren zijn en er mogen zijn!

Wat anderen over Ivette Folkers zeggen

Daar zijn we trots op

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen
28 november 2023

Deskundigheid ten top.

Met lood in mijn schoenen, zeer hard hoofd en weinig vertrouwen in het ‘goed/herstellen’ van de relatie met mijn ex-man, vader van mijn kinderen, heeft Ivette naar mij, ons geluisterd. Waar het voor ons troebel, zelfs heel donker was heeft zij laten zien waar we nog steeds als team voor moeten staan, en dat is Team-kinderen. De deskundigheid, ervaring maar voornamelijk de warmte die deze vrouw meegeeft kan je alleen maar omarmen en alle adviezen ten harte nemen. Ik , mijn ex-man maar ik denk voornamelijk de kinderen zijn haar enorm dankbaar want door haar zien wij weer toekomst , als goed samenwerkende ouders. 1000 x dank lieve Ivette.
R uit Emmen
28 november 2023

Ivette was zeer prettig om mee te werken.

Ze heeft echt in ons beider belang gehandeld. Op momenten dat we het even niet meer wisten, gaf ze ons de ruimte om er nog weer over na te denken. Ondanks dat de reden niet zo leuk is om naar een mediator te gaan, ben ik wel heel blij met hoe het gegaan is. Daarnaast is het supersnel gegaan, binnen 5 gesprekken hadden we het convenant en het ouderschapsplan op papier.
Antje uit TER APEL
28 november 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum
28 november 2023

Fantastisch!

Ik ben enorm tevreden. Ontspannen sfeer. Uitstraling van rust. Fijne gesprekken, goede adviezen.
Mariska uit Brakels
28 november 2023

Perfect

In een periode van scheiding heb je geen idee wat je allemaal op papier moet zetten voor je kind(eren). Ik ben blij dat we daar hulp bij gezocht en gekregen hebben en nu alles goed besproken hebben. De manier waarop dit ging was effectief en efficiënt, open en eerlijk. We konden altijd terecht aan het einde van de middag, waardoor het goed te regelen was met werk en opvang. We hadden weinig sessies nodig, konden al dingen “voor” bespreken omdat we wisten wat de opzet van het plan ging worden etc. Een hele prettige ervaring al met al.
Anandi uit Emmen
28 november 2023